Barcelona

Foment reclama 100.000 euros als convocants de la vaga del 8N

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la demanda de Foment del Treball contra el sindicat minoritari Intersindical-CSC, convocant de la vaga del 8N

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la demanda de la patronal Foment de Treball i el 28 de febrer es jutjarà si la vaga general del 8N, convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC, va ser legal o no.

Foment del Treball va presentar a finals de novembre una demanda contra el sindicat perquè considera que la vaga tenia motivacions polítiques i, per tant, va ser il·legal. Foment exigeix una indemnització d'un mínim de 100.000 euros per danys i perjudicis ocasionats al teixit empresarial.

La patronal ja havia demanat mesures cautelars per suspendre la vaga, però el TSJC les va desestimar la nit abans.

<iframe class="scribd_iframe_embed" title="Demanda de Foment per la vaga del 8N" src="https://www.scribd.com/embeds/370071375/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-SU7jl6I06ySRqpGgcfLG&show_recommendations=true" data-auto-height="false" data-aspect-ratio="0.7069922308546059" scrolling="no" id="doc_30772" width="100%" height="600" frameborder="0"></iframe>

 

Aquest divendres, Màrius Lleixà, advocat de la Intersindical-CSC, ha exigit a Foment del Treball que rectifiqui i els ha acusat de perseguir-los per la "tendència independentista" del sindicat. També els ha acusat de voler impedir el seu normal funcionament amb una "multa estratosfèrica" que no poden assumir.

En declaracions a l'agència ACN, el director de Relacions Laborals de Foment del Treball, Javier Ibars, ha assegurat que mantindran la denúncia i ha negat tenir "aquest tipus d'interessos". Ibars ha dit que, amb la demanda, volen protegir els interessos empresarials i el compliment de la normativa.

Lleixà ha avançat que en cas que el TSJC declari il·legal la vaga, recorreran a instàncies superiors. "Si cal arribarem al Tribunal Constitucional", ha assegurat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut