Un avio enlairant-se a l'aeroport de Barcelona (Reuters)
Un avio enlairant-se a l'aeroport de Barcelona (Reuters)
Barcelona

Foment invertirà 40 milions per afrontar l'augment del trànsit aeri a Barcelona

La inversió es destinarà al centre de control de Barcelona amb tecnologia d'última generació, segons ha explicat a Catalunya Ràdio la direcció d'ENAIRE, l'òrgan que gestiona la navegació aèria

RedaccióActualitzat

El govern espanyol invertirà 40 milions d'euros els pròxims quatre anys al centre de control de l'aeroport de Barcelona. ENAIRE, l'organisme que gestiona la navegació aèria a través dels centres i les torres de control, assenyala que aquesta inversió servirà per modernitzar els sistemes de comunicacions amb els avions. Però sobretot per poder afrontar l'increment de trànsit aeri, que aquest any es preveu que sigui del 5% a Barcelona, segons ha avançat a Catalunya Ràdio la direcció d'aquest ens del Ministeri de Foment.

La xifra la va donar Mariano Rajoy dimarts a Barcelona. ENAIRE ha explicat que s'instal·larà tecnologia d'última generació en radars i comunicacions amb pilots i altres centres de control per complir amb els requeriments de la Unió Europea d'implantar un sistema únic. Serà una evolució pensada també per poder afrontar el creixement de vols i sobrevols a l'aeroport de Barcelona, apunta Laura Garcés, directora de la Regió Est d'ENAIRE:

"Aquesta inversió que ENAIRE farà en la navegació aèria contribuirà a una millora del servei i a unes garanties per afrontar el servei i l'increment de demanda i de trànsit aeri que es preveu per als pròxims anys"

Des de Catalunya es controla també l'espai aeri del País Valencià, l'Aragó i part del de les Illes Balears i Múrcia. Entre el Centre de Control de Gavà i la Torre de l'Aeroport de Barcelona hi treballen prop de 400 controladors. Per aquest estiu es preveu que se n'incorporaran 15 més. El trànsit aeri en aquesta zona ja es va incrementar l'any passat un 8,5%, molt per sobre de la mitjana europea, que va ser d'un 2,5%.

Anar al contingut