Antoni Abad i Joan Pujol (ACN)
Antoni Abad i Joan Pujol (ACN)
Barcelona

Foment i Cecot neguen motiu polític a l'expedient per expulsar la patronal vallesana

El president de Cecot, Antoni Abad, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que encara no té clar si es presentarà a les pròximes eleccions per presidir Foment del Treball

RedaccióActualitzat

Tant Foment del Treball com la CECOT neguen que darrere la possible expulsió de la patronal vallesana de l'organització hi hagi motivacions polítiques. Ho ha defensat a "El matí de Catalunya Ràdio" el secretari general de Foment, Joan Pujol, que ha acusat la Cecot d'anar "per lliure" i de no consultar Foment a l'hora de relacionar-se amb les institucions. "És que no hi hem de ser. Si entrem en aquesta via, on ens porta això?", ha dit Pujol.

La patronal catalana ha obert un expedient a la Cecot en considerar que la seva activitat expansiva trenca els acords de l'organització. Ara la patronal de Terrassa té dues setmanes per presentar al·legacions. El seu president, Antoni Abad, ha insistit al mateix programa que no volen que els facin fora: "La resposta a l'expedient serà només per fer aclariments perquè mai les encertem totes. Tot el que sigui millorar la relació forma part de la nostra filosofia. Penso que només seran aquests aspectes tècnics i no polítics". Abad ha explicat que tenen "rols complementaris" amb Foment del Treball i que no estan fent una expansió territorial.

A Foment no li va agradar que el president de la Cecot expressés la seva simpatia pel dret a decidir de Catalunya, ni el suport a l'aturada de país després de l'1 d'octubre, o que es mostrés contrari a les mesures del ministre Luis de Guindos per facilitar que les empreses marxessin de Catalunya.

Tot i que Abad ha anunciat la seva predisposició a presentar-se a les eleccions de Foment, avui s'ha mostrat més prudent. Ha dit que ho ha d'acabar de meditar i que prendrà la decisió aviat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut