Foment es reunirà dilluns amb el sector del taxi i les VTC

El ministeri demana a les associacions de taxistes mobilitzades a Madrid i Barcelona "que tornin a la normalitat"

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Foment ha convocat les principals associacions i federacions del taxi i de VTC a reunions la setmana que ve. Seran dilluns a les 12 del migdia. La trobada es farà amb el secretari d'Estat d'infaestructures i transports, Pedro Saura.

El comunicat es produeix hores després que taxistes de Barcelona i Madrid han convocat vagues indefinides per protestar contra la concessió de llicències VTC.

Des del ministeri s'ha fet una crida a la calma i es demana a les associacions de taxistes mobilitzades a Madrid i Barcelona "que tornin a la normalitat com a pas previ i necessari per avançar cap a una solució conjunta amb totes les administracions afectades".

" Foment aposta pel diàleg entres les diferents administracions, així com entre els sectors implicats, que faciliti una convivència equilibrada entre el Taxi i VT.C"

En el mateix comunicat, es destaca la necessitat de garantir el compliment de la normativa i es defensa "el dret dels ciutadans a la mobilitat, a més de rebutjar l'adopció de mesures unilaterals".

Vaga indefinida

Els taxistes reclamen que a la propera reunió del consell de ministres s'aprovi un decret que reguli la concessió de llicències dels vehicles VTC.

A la protesta s'hi han sumat també aquest matí altres grans ciutats més enllà de l'àrea metropolitana, com Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Mataró. La Guàrdia Urbana ha quantificat en més de 1.400 els taxis que bloquegen la circulació a Barcelona.

La Generalitat reclama competències

La Generalitat exigeix al govern espanyol el traspàs de les competències per gestionar el conflicte amb el sector del taxi. Davant les afectacions viàries derivades de la vaga, el Departament d'Interior recomana fer servir el transport públic per anar a l'aeroport.

La portaveu del govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha explicat que tenen la intenció de debatre aquest tema a la comissió bilateral Generalitat-Estat, que es farà dimecres:

" Exigir el trapàs de les competències davant de la deixadesa de l'actuació de l'estat que ha provocat la situació que vivim ara mareix. Una deixadesa que ve des del 2009 i que es va repetir en el 2013 i que no han encarat en cap moment."

Artadi també ha instat l'altra institució que té competències en aquest tema, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, presidida per Ada Colau, a explorar tots els marges que permetin trobar una solució al conflicte. Ha reiterat que, des de la Generalitat, estan disposats a donar-hi suport.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut