Foment destinarà 1.875 milions a Catalunya, 650 dels quals aniran a Rodalies
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la presentació del pressupost del seu departament (EFE)

Foment destinarà 1.875 milions a Catalunya, 650 dels quals a Rodalies

Actualitzat

El Ministeri de Foment destinarà, aquest any 2019, 1.875 milions d'euros a Catalunya, dels quals 650 milions seran per a la xarxa de Rodalies. Ho ha anunciat aquest dilluns el ministre José Luis Ábalos, que creu que tots els catalans haurien d'estar "encantats" d'aquestes inversions previstes en els comptes públics, siguin o no independentistes.

"Jo entenc que tots els catalans, militin on militin i votin el que votin, estaran encantats. Almenys espero això. No crec que hi hagi cap català que se senti català a qui molesti que arribin aquestes inversions"

Acompanyat per tot l'equip del ministeri, Ábalos ha explicat els detalls que preveu el projecte dels pressupostos generals de l'Estat per al seu departament.

Un dels sectors que més creix percentualment és el del transport per ferrocarril, que recull un increment del 42,3% respecte al 2018. En aquest apartat, Foment vol reorientar la seva política, fins ara molt concentrada en l'alta velocitat, en detriment de la xarxa convencional i de rodalia.

El ministeri d'Ábalos vol promocionar la xarxa de Rodalies, cosa que suposarà una inversió de 650 milions a Catalunya.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatInfraestructures
Anar al contingut