Lleida

Foment anuncia que l'AVE arribarà a Tarragona durant l'última quinzena de desembre

L'alta velocitat espanyola, l'AVE, arribarà a Tarragona per Nadal. Aquest ha estat un dels anuncis que ha fet la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en assegurar que es posarà en marxa durant l'última quinzena de desembre. La ministra, que ha viatjat fins a Catalunya, ha arribat a la capital del Segrià en un tren d'alta velocitat que estava fent proves en el recorregut entre Tarragona i Lleida. D'altra banda, la ministra ha anunciat que el trajecte entre Madrid i Tarragona es farà en menys de tres hores a mitjans d'octubre.

Actualitzat

El tren de gran velocitat ja pot circular entre Tarragona i Lleida. Ho ha comprovat la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, quan ha fet el trajecte Roda de Berà-Lleida, ara en període de proves, però que està previst que entrarà en servei abans que acabi l'any.

L'estació del Camp de Tarragona també està pràcticament acabada. Aquesta estació, que està destinada a convertir-se en el punt d'interconnexió entre el corredor mediterrani que va a València i Andalusia i la línia que va a Lleida i a Madrid, ha costat 27 milions d'euros, i és molt més ambiciosa que la que es va projectar al principi.

El tram que entrarà en servei al desembre fa 91 quilòmetres, i comença a l'intercanviador de Roda de Berà, que permet als trens de gran velocitat passar d'un ample de via a un altre sense parar, de manera que el trajecte entre Barcelona i Madrid es podrà fer en menys de quatre hores, sobretot si es té en compte que la velocitat entre Madrid i Lleida augmentarà a 280 quilòmetres per hora a mitjans d'octubre. Així doncs, el nou tram escurça en més d'una hora el trajecte entre Tarragona i Lleida, i fins a Madrid els tarragonins trigaran menys de tres hores.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut