L'actriu Elsa Pataky i els joves actors Claudia Abate i Joan Sullà, protagonistes de "Floquet de Neu". (Foto: EFE)
L'actriu Elsa Pataky i els joves actors Claudia Abate i Joan Sullà, protagonistes de "Floquet de Neu". (Foto: EFE)
Barcelona

"Floquet de Neu" arriba al cine el 23 de desembre amb el goril·la blanc i Elsa Pataky

La presència de l'únic però inoblidable goril·la blanc del món que va morir al Zoo de Barcelona el 2004, Floquet de Neu, ha servit d'inspiració al guionista del treball d'animació que arribarà a les pantalles espanyoles amb Elsa Pataky. Segons ha afirmat l'1 de desembre el president de Filmax, Julio Fernández, que espera amb optimisme l'estrena de la pel·lícula. La producció competirà a la cartellera amb les grans superproduccions de dibuixos animats infantils procedents de Hollywood per Nadal. "Floquet de Neu" s'estrenarà el 23 de desembre en 300 cines de tot Espanya, mentre que a Catalunya es veurà en 75 sales en versió catalana.

RedaccióActualitzat
Animació i imatges reals són alguns dels elements que s'inclouen i es combinen a "Floquet de Neu", ja que els protagonistes, el mateix Floquet i el seu amic panda vermell, comparteixen pantalla amb personatges reals de carn i ossos com ara l'actriu Elsa Pataky, la nena Claudia Abate (Paula) i Pere Ponce (el malvat Luc de Sac).

El començament de la història se situa en l'arribada de Floquet de Neu al Zoo de Barcelona l'any 1966, tot i que més tard es dóna pas a la fantasia i a la imaginació, ja que el protagonista vol canviar de color perquè se sent massa diferent de la resta dels membres de la seva espècia i els seus companys se'n burlen. Per tal d'assolir el seu desig, fuig cercant una bruixa que el pugui canviar de color i ser igual que la resta.

Amb l'excusa de l'escapada, el realitzador Andrés G. Schaer mostra la ciutat de Barcelona perquè el joveníssim Floquet de Neu salta per les terrasses de la ciutat, llisca pels edificis de Gaudí i va pel barri de Sarrià i el casc antic.

Segons ha declarat l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que ha acudit a la presentació del film al Zoo, "és una manera de fer propaganda de la ciutat i de cuidar la marca Barcelona". Elsa Pataky tampoc ha faltat a la cita i ha explicat que el seu personatge "és una bruixa que pretén ser dolenta, però que no ho és". A més, l'actriu ha reconegut que ha estat "la feina més difícil" de la seva carrera, i ha afegit: "Quan en la pel·lícula surto parlant amb els personatges d'animació, en realitat jo no els veig, és a dir, que no hi ha ningú donant-me la rèplica".

Pataky assegura que "la pel·lícula té un missatge molt bonic, ensenya als nens a acceptar els que són diferents".

El pressupost de la producció ha estat d'uns 5 milions i mig d'euros, davant els d'altres superproduccions de Hollywood que arriben al Nadal amb un cost de 100 milions. Tot i això, el president de Filmax, Julio Fernández, espera competir amb aquestes superproduccions per mitjà de l'afluència dels espanyols per "superar els americans".

La segona tintenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha afegit que el llargmetratge "parla del respecte a la naturalesa i del compromís per la seva preservació".

L'origen del projecte, ha recordat Fernández, va ser un somni: "Una nit vaig somiar que milers de persones venien a Barcelona a comprar figuretes de Floquet de Neu perquè donava sort i quan em vaig despertar em vaig dir: per què no fem una pel·lícula?".

Trias també ha recordat que Espanya no és Hollywood, raó per la qual Fernández ha trigat tant a reunir els diners i els suports necessaris, però finalment, afirma, "s'ha complert la primera part del somni i ara només falta que es compleixi la segona i sigui un èxit".


Anar al contingut