Dues nenes arriben al seu primer dia de casal agafades de la mà

Flexibilitzen els protocols de casals i colònies i permeten activitats de fins a 30 nens

La Generalitat i les entitats de l'educació en el lleure adapten els protocols de les activitats d'estiu a la situació actual de la pandèmia, relaxant fins a nou mesures

RedaccióActualitzat

Canvi en els protocols de seguretat per la pandèmia en casals i cases de colònies. La Taula de Governança de l'Educació en el Lleure ha aprovat una actualització de les mesures que s'han d'aplicar en les activitats d'estiu. El nou document relaxa i flexibilitza les condicions de casals i colònies, adaptant-les a la situació actual del coronavirus.

El document, pactat entre la Generalitat i les entitats que es dediquen a l'educació en el lleure, inclou 9 punts, entre els quals destaquen.

- Es redueix la distància de seguretat de 2 a 1,5 metres i de 4 a 2,5 metres quadrats l'espai mínim per participant. Aquest canvi implica que caldrà modificar també les distàncies en dormitoris, tendes i menjadors.

- Mascareta: estableix que el seu ús a l'aire lliure ha de ser "excepcional" i apunta que les activitats de lleure s'han previst "sense ús de mascaretes de forma continuada". Tot i això, els monitors n'hauran de portar quan calgui proximitat física.

- S'incorpora la possibilitat que els monitors de suport puguin ser-ho de fins a tres grups, i no d'un. També apunta i que es pugui valorar la convivència de fins a tres petits grups en activitats de fins a 30 participants en acampades o cases de colònies on es pugui garantir l'aïllament, i sempre que s'asseguri que no hi ha contacte social extern.

- Es permet fer activitats conjuntes dels petits grups sempre que es mantinguin les distàncies entre ells. La Generalitat recorda que el grup de convivència de 10 infants o adolescents més el monitor o monitora "és un element important per fer la compartimentació necessària per la situació de pandèmia i per poder tenir una traçabilitat clara en cas de contagi".

 

El document estableix que amb distanciament "no hi ha contagi possible", i per això insta a programar activitats "sense contacte físic que afavoreixin un mínim distanciament, sobretot en torsos i caps de les persones". Afegeix que aquest distanciament ha de ser important en els espais tancats i, com a element educatiu, en els moments significatius de l'activitat com l'arribada, les reunions grans, els menjars o les sortides.

La Taula de Governança -formada per la Generalitat (Joventut, Salut i Procicat) i els organitzadors de les activitats- ha buscat flexibilitzar les mesures proposades al maig i fer compatible el dret a l'educació en el temps de lleure i la lluita contra la pandèmia.

Els casals i les colònies van començar aquest dilluns per a la majoria de nens i nenes entre mesures de seguretat i mascaretes.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut