Fiscalia vol apartar el pèrit de Borràs, un exmilitant ultradretà condemnat per assassinat

El pèrit informàtic judicial de Borràs, Luis Enrique Hellín, és un exmilitant de Fuerza Nueva condemnat pel segrest, tortura i assassinat d'una jove de 19 anys el 1980

Nou capítol en els preparatius del pròxim judici a Laura Borràs per suposada fragmentació de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes: Borràs ha escollit un pèrit que va formar part de l'organització d'ultradreta Fuerza Nueva, i la Fiscalia demana apartar-lo.

És Luis Enrique Hellín, abans Emilio Hellín, un exmilitant d'ultradreta condemnat pel segrest, tortura i assassinat d'una jove de 19 anys el 1980.

Segons ha confirmat TV3, la fiscal considera que no té un perfil idoni. Eldiario.es ha revelat que la fiscal creu que algú que ha transgredit la llei i el dret d'aquesta manera no pot ser un cooperador vàlid. Però és un argument que la defensa de Borràs no comparteix.

"El que hagi fet o deixat de fer fa quaranta anys crec que és un tema que evidentment no m'agrada", diu l'advocat Gonzalo Boye, "però l'article 25 de la Constitució diu que les penes privatives de llibertat són per reeducar i reinserir", afegeix.

"És el millor, i tant és així que la fiscal s'ha posat nerviosa", apunta l'advocat de la presidenta de Junts.

I és que un dels elements clau en la causa contra Laura Borràs són uns correus electrònics obtinguts per la Guàrdia Civil. Escrits en què dona instruccions per, suposadament, fragmentar contractes per poder-los adjudicar a dit a un conegut, sense passar per concurs públic.

Segons la defensa, un informe dels pèrits confirma que els mails poden estar manipulats. L'advocat Gonzalo Boye assegura: "Entre el que es va treure del servidor i el que es veurà al judici no sabem què va passar, perquè no són autèntics".

Un cop la justícia es pronunciï sobre què passa amb aquest pèrit, només faltarà fixar la data del judici.

ARXIVAT A:
JudicialLaura Borràs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut