Jordi Cuixart i Jordi Sànchez
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

La fiscalia rebutja que Sànchez i Cuixart surtin de la presó, com demanen les defenses

La Fiscalia de l'Audiència Nacional s'oposa al segon recurs dels presidents de l'ANC i Òmnium, que porten onze dies en presó preventiva

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional no accepta que els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, surtin de la presó. El fiscal rebutja el segon recurs de les defenses, que consideren que no hi ha base per aplicar una mesura com la presó provisional.

La jutge ja va tombar el primer recurs de la defensa de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Llavors, la jutge Carmen Lamela va rebutjar la petició perquè considera que els Jordis tenen un "paper essencial" dins d'una "estratègia complexa" dirigida a engegar el full de ruta cap a la independència de Catalunya.

 

Notícia relacionada: Un vídeo del "Washington Post" dona veu a les dones de Cuixart i Sànchez

 

Ara, la jutge ha de decidir sobre el segon recurs. La fiscalia li ha demanat que també el rebutgi i que Sànchez i Cuixart continuïn a la presó com a mesura cautelar.

Els presidents de l'ANC i Òmnium porten des del dilluns 16 d'octubre a la presó de Soto del Real. Les seves defenses han demanat que se'ls traslladi a una presó catalana.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut