La Fiscalia demana 32 anys de presó per a Ana Duato i 27 per a Imanol Arias per frau fiscal
Els actors Ana Duato i Imanol Arias (Europa Press)

La Fiscalia demana 32 anys de presó per a Ana Duato i 27 per a Imanol Arias per frau fiscal

La Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat sol·liciten judici contra 31 persones, entre les quals hi ha els dos actors, el marit d'Ana Duato i la germana d'Imanol Arias

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat demanen presó per als actors Imanol Arias i Ana Duato per diversos delictes fiscals comesos entre els anys 2009 i 2015. En el cas de la Fiscalia, la suma de totes les peticions pels diferents delictes arribarà als 32 anys de presó per a Duato i als 27 per a Arias.

Acusen als actors protagonistes de la sèrie "Cuéntame cómo pasó" d'haver evadit impostos a través de les activitats d'un despatx d'advocats. En total, se sol·licita l'obertura de judici contra 31 persones.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, Imanol Arias hauria defraudat 2,7 milions d'euros en concepte d'IRPF en els exercicis del 2009 al 2015, dels quals ha retornat 2,3 milions. Pel que fa a Ana Duato, les quantitats defraudades entre el 2010 i el 2017 van arribar a 1,9 milions, dels quals ha tornat a Hisenda 838.000 euros.

La petició de pena més alta és per al responsable del despatx Nummaria, l'advocat Fernando Peña, per a qui demanen 298 anys de presó per liderar l'organització criminal amb la qual es va cometre el frau. Entre els acusats també hi ha empleats del despatx d'advocats.

L'escrit detalla que una part molt important dels clients d'aquest despatx hauria utilitzat estructures societàries opaques "amb la finalitat d'evitar la tributació que correspondria a Espanya per l'obtenció de rendes provinents de tot tipus de negocis situats al nostre país".

Entre els acusats també hi ha el marit d'Ana Duato, Miguel Ángel Bernardeu, productor de "Cuéntame cómo pasó", per al qual la Fiscalia demana 18 anys de presó.

La germana de l'actor també és una de les acusades. El fiscal demana gairebé 10 anys de presó per a Ana Isabel Arias per actuar com a representant i administradora d'una de les societats creades a través del citat despatx d'advocats.

Imanol Arias ha dit aquest divendres que tornarà tots els diners i complirà amb tot el que li diguin.

ARXIVAT A:
Frau fiscal
Anar al contingut