L'advocat dels eurodiputats de Junts, Gonzalo Boye, moments abans de l'inici de la segona vista celebrada el Tribunal General de la Unió E…
L'advocat Gonzalo Boye, moments abans de l'inici de la segona vista celebrada el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) sobre la immunitat dels eurodiputats de Junts

Fiscalia Antidroga demana 9 anys de presó a Gonzalo Boye per blanqueig de capitals

Boye està acusat, juntament amb una cinquantena de persones més, de pertànyer a la xarxa del narcotraficant Sito Miñanco, que hauria entrat 4 tones de cocaïna a Espanya

Redacció/Agències

L'advocat de Carles Puigdemont i de Laura Borràs, Gonzalo Boye, s'enfronta a una pena de 9 anys de presó per un delicte de blanqueig de capitals i falsedat documental, segons la Fiscalia Antidroga.

També li demana la inhabilitació com a advocat durant el mateix període de temps, i 3 milions de multa. La Fiscalia el considera membre d'una organització criminal vinculada al narcotràfic.

Boye està acusat, juntament amb una cinquantena de persones més, de pertànyer a la xarxa del narcotraficant Sito Miñanco, que hauria entrat 4 tones de cocaïna a Espanya, i acusa Gonzalo Boye d'haver contribuït al blanqueig de capitals.

En el seu escrit d'acusació, que s'ha fet públic aquest dimarts, Antidroga explica que després de la recerca desenvolupada, es va aconseguir identificar dues operacions concretes a través de les quals Sito Miñanco "i l'entramat que liderava pretenia introduir enormes quantitats de cocaïna a Espanya". Aquestes operacions haurien tingut lloc l'octubre del 2017 quan es transportaven 3,3 tones de cocaïna i que va acabar amb la detenció de set tripulants, i una altra un mes després, quan es va aconseguir decomissar un contenidor de cocaïna a Holanda que ocultava 615 quilos de la mateixa substància.

La jutgessa que va investigar aquesta causa va situar Gonzalo Boye, llavors advocat de Sito Miñanco, en un altre procediment, en una operació per recuperar 889.620 euros que havien estat confiscats per la Policia a l'aeroport de Barajas, amagats en una maleta d'un dels membres de l'organització.

Segons la Fiscalia, "amb el propòsit d'acreditar l'origen lícit dels diners intervinguts", Boye hauria col·laborat, al costat d'altres advocats, a confeccionar uns contractes de compravenda d'unes lletres de canvi, un negoci que, diu el fiscal, "no presentava cap lògica comercial". 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
Anar al contingut