Fiscalia admet una denúncia contra el "Polònia" que inclou els Manel per una imitació
El gag de Polònia denunciat parodia una gag del grup Manel

La Fiscalia admet una denúncia contra "Polònia" que inclou els Manel per una imitació

El sindicat CSIF demana que se citi "els integrants de Manel" per un gag on se'ls imita i la Fiscalia admet la denúncia, però nega que investigui els membres del grup

RedaccióActualitzat

La Fiscalia investigarà el gag de 'Polònia' sobre l'actuació policial en els aldarulls per les protestes contra la sentència del judici del procés. La denúncia de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) se suma a la que van presentar altres sindicats policials per un esquetx del programa 'Està passant' i per la qual ja s'havien obert diligències.

CSIF va decidir portar els dos programes de TV3 a la Fiscalia per un delicte d'odi i injúries contra la policia.


La confusió amb Manel: CSIF afegeix els "integrants del grup" en la denúncia

En el gag de 'Polònia' que s'investiga surt un grup que simula ser Manel interpretant una cançó i un ball sota el títol 'Poli band', inspirat en el tema "Boy band" de l'últim disc del grup. 

Segons CSIF, en l'esquetx es compara la policia amb una "banda d'analfabets, assetjadors morals, agressius i violents que causen lesions a la ciutadania indiscriminadament".
 


En la denúncia presentada pel CSIF es parla del grup musical Manel i no dels imitadors, fet que ha portat a una confusió.

En l'escrit de denúncia presentat pel sindicat demanava a la Fiscalia que obrís diligències d'investigació pels dos gags i sol·licitava la citació "dels integrants del grup Manel":

"Que es procedeixi a la citació de les persones que apareixen als dos vídeos, sent els senyors Toni Soler, Magí Modgi i Jair Domínguez, en el primer, i els integrants del grup Manel, en el segon vídeo."

Quan el ministeri públic ha comunicat que investigaria els fets, el CSIF ha fet pública una nota assegurant que s'havia admès la denúncia que "es va realitzar contra Toni Soler, Magí Modgi –es refereix a l'humorista Magí Garcia Vidal que utilitza el nom artístic de Modgi-, i Jair Domínguez, pel programa 'Està passant', i als integrants del grup Manel, pel programa 'Polònia'".

Consultada la Fiscalia, aquesta ha aclarit que hi ha un error en el que ha escrit el denunciant i que la nova denúncia s'ha acumulat a la que ja hi havia, però que "no vol dir que s'investigui Manel, sinó que seguirà la investigació que ja hi havia oberta."


L'altre gag investigat per la Fiscalia és del programa "Està passant", dirigit per Toni Soler. També carrega contra l'actuació policial dels últims dies a Catalunya i inclou imatges de gossos amb cascos de policia o amb projectils de foam.

ARXIVAT A:
TelevisióJudicialMossos d'Esquadra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut