Antonio López pinta la Puerta del Sol, a Madrid (Efe/Mariscal)
Madrid

Fins a l'últim detall: els dos mesos d'Antonio López pintant la Puerta del Sol

És el tercer cop que aquest artista hiperrealista intenta copsar els edificis de la cèntrica plaça madrilenya en una pintura que va deixar a mitges el 2010

Des de principis de juliol i durant dos mesos, se l'ha pogut veure cada dia treballant entre dos quarts de set i les nou del vespre a la Puerta del Sol. Per què? Doncs, per pintar els edificis d'aquesta cèntrica plaça de Madrid treballant sempre amb la mateixa llum.

Antonio López, un dels artistes vius més cotitzats del món, pinta sobre el terreny, com ho feien els impressionistes.

"Pissarro, Corot, Manet, Monet... tots aquests pintors van inventar aquesta manera de pintar, directament del natural, fora del seu estudi, fora de casa seva, fora del seu control", explica l'artista de Tomelloso, a Ciudad Real.

Antonio López pintant enmig de la plaça (Efe/Mariscal)

López va pintar a finals dels anys 70 sèries com les de la Gran Via deserta o el quadre de les Torres Blanques, pel qual es va arribar a pagar més d'1,7 milions d'euros.

Pràcticament irreconeixible amb la gorra i la mascareta, aquest estiu els turistes el podien confondre amb un pintor aficionat però quan descobrien qui era en realitat es convertia ell i la seva feina en tot un atractiu turístic.

L'artista pinta sota l'atenta mirada dels passejants (Efe/Mariscal)

Mira en aquest vídeo el procés de creació d'Antonio López a la Puerta del Sol i escolta les seves reflexions en aquest vídeo del Telenotícies:


És la tercera vegada que es planta amb el cavallet i els pinzells al mig de la plaça: "La Puerta del Sol és una idea meva molt antiga".

La primera no el va convèncer el format: "Em vaig adonar que havia escollit un format excessivament petit. No hi cabia la quantitat de la Puerta del Sol que jo volia representar". El segon cop va haver d'interrompre la feina per unes obres.

"Espero que aquesta ja sigui la definitiva, que ho pugui continuar i portar fins al límit que sigui possible", diu.

Al 85 anys, Antonio López continua sent molt detallista i perfeccionista, una peculiaritat que, a vegades, l'ha portat a no donar per bona una obra fins al cap d'una dècada de començar-la.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut