Madrid

Fins a 425 famílies i empreses no van poder fer front als seus pagaments en el que va d'any

Els principals indicadors econòmics s'estan ressentint i comencen a mostrar la recessió. La dificultats o la impossibilitat per pagar els deutes és una de les primeres evidències que les coses no van bé. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el primer trimestre de 2008, un total de 425 empreses i famílies no van poder fer front als seus pagaments. Catalunya és la comunitat autònoma amb més deutors consursals amb 112, seguida de lluny per Andalusia amb 74 i el País Valencià amb 68.

Actualitzat

Aquestes dades són força significatives. Durant el primer trimestre de l'any passat, unes 20 famílies no van poder fer front als seus deutes en comparació amb les 66 que ara declaren no poder pagar, un increment del 230%. Aquesta xifra és molt elevada si es té en compte que durant tot el 2007, 96 famílies van ser reclamades pels seus deutes.

Durant els primers tres mesos de 2008, 359 empreses no van poder fer front als deutes. D'aquestes, més de la meitat es caracteritzen per tenir un volum de negoci baix, inferior als dos milions d'euros, no pertànyer a cap grup empresarial i són principalment societats de Responsabilitat Limitada (S.L.).

El negoci de la construcció registra una de les pitjors dades. De les 359 empreses concursades, el 23% tenia aquesta activitat com a principal, un increment de 6 punts respecte a l'any anterior. Les empreses d'aquest sector que es van sotmetre a un procediment concursal han passat de 38 a 83, més del doble.

El sector immobiliari és també un dels que té més problemes. Unes 57 empreses van declarar que no podien fer front als seus deutes davant de les 24 que ho van fer en el mateix període de 2007.

Per comunitats autònomes, Catalunya és la que va registar un major nombre de deutors consursals amb 112, entre empreses i famílies. La segueixen Andalusia, amb 74, i el País Valencià, amb 68. La Rioja i Extremadura són les que tenen millors resultats amb un únic deutor concursal cadascuna.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut