Madrid

Fins a 1.800 euros d'estalvi en la cistella de la compra a Barcelona si tries bé el súper

Fer la compra a Lleida i Tarragona surt més barat que a la resta de demarcacions catalanes. Són dades de l'últim estudi sobre el cistell de consum que ha publicat l'organització de consumidors, l'OCU. Per la compra de la mateixa cistella de productes de marca, tarragonins i lleidatans paguen menys, i gironins i barcelonins paguen més. Amb tot, Barcelona és la ciutat de Catalunya on l'estalvi pot ser més gran, fins a 1.800 euros de diferència depenent de si es compra a l'establiment més barat o al més car.

Actualitzat
L'OCU, que ha fet l'estudi a tot l'Estat, ha ressaltat que la crisi econòmica ha provocat una baixada de preus superior al 3,5%; la primera, de fet, dels últims 21 anys, des que aquesta associació de consumidors fa aquest estudi. Illeana Izverniceanu, portaveu de l'OCU, ha destacat, però, en la presentació de l'estudi, que hi ha marge per a una baixada més gran: "Els productes, els fabricants i els distribuïdors encara no s'han adaptat a la realitat i creiem que encara poden baixar més d'un 2%", ha afirmat Izverniceanu.

Les comunitats més cares són les Canàries, el País Basc, Navarra i Madrid, mentre que les més barates són Múrcia, Galícia, Castella i Lleó, la Rioja i Castella-la Manxa.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut