Les escoles han aturat les visites de portes obertes després del decret d'alarma
Les escoles han aturat les visites de portes obertes després del decret d'alarma

Finals de maig, data límit per a les preinscripcions "per començar el curs al setembre"

El conseller d'Educació explica que si les visites de portes obertes no es poden fer de manera presencial, els centres hauran d'augmentar la informació al web

Laura GalánActualitzat

El coronavirus ho ha trasbalsat tot. Amb el confinament i el tancament d'escoles s'han interromput les jornades portes obertes als centres escolars, les visites que fan les famílies per triar en quin centre volen apuntar els seus fills. Això passa a preescolar, P3 i primer d'ESO, primer de Batxillerat i cicles formatius.

Les preinscripcions, que s'havien de fer del 23 de març a l'1 d'abril, han quedat ajornades sense data. El decret d'alarma del govern espanyol aturava els tràmits administratius.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha mostrat partidari al programa "Tot es mou", de TV3, que la preinscripció no s'allargui més enllà de mitjans o finals de maig per poder començar el curs al setembre.

"Tenim la necessitat de fer les preinscripcions. Les hauríem de poder fer al maig. No podrem planificar el curs que ve sense aquesta previsió."

El conseller s'ha mostrat esperançat que, abans, les famílies puguin acabar de fer les visites presencials als centres educatius, si no, ha dit, les escoles hauran d'augmentar les explicacions a les seves pàgines web.

"Si no podem fer les preinscripcions amb els centres oberts, haurem de reforçar la manera de fer-ho online."

 

Selectivitat adaptada

Bargalló també s'ha referit a la inquietud que tenen ara mateix els estudiants de segon de Batxillerat que s'estan preparant per a la Selectivitat. Els ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat.

"Que els alumnes no s'obsessionin a fer-ho tot."

Assegura que a la Selectivitat els demanaran el que hagin pogut fer i es tindrà en compte que no podrà ser ser com els altres anys.

"Han fet dues terceres parts del curs. A la Selectivitat hi trobaran el que han fet."

També ha dit que serà diferent la planificació per fer els exàmens perquè s'haurà de mantenir la distància de seguretat social i, per tant, s'hauran d'ampliar els llocs on es facin aquestes proves.

Represa del curs

El conseller s'ha referit al començament del tercer trimestre aquest dimarts. Dins de l'anormalitat que suposa fer-ho a distància, ha dit que la idea del departament és "acompanyar" l'alumne.

"No es posaran deures, sinó treballs que assegurin la lectura, la recerca i el contacte amb altres companys. Ningú ha de suspendre entre l'inici del confinament i la reobertura. Ningú ha de fer temari enganxat sis hores a un ordinador."

Sobre la preocupació que han mostrat les escoles concertades pel perill de veure els seus ingressos minvats, ha informat que la Generalitat ha avançat un pagament per al funcionament d'aquests centres.

Pel que fa a la bretxa digital, ha dit que calculen que 53.000 famílies no es poden connectar però que estan pendent de poder distribuir 22.000 packs per a fer possible aquesta connexió.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut