Pla de detall d'un vehicle policial aparcat dins l'aeroport de la Seu, el dia després de l'accident d'ultralleuger que es va pro…
Pla de detall d'un vehicle policial aparcat dins l'aeroport de la Seu, el dia després de l'accident d'ultralleuger que es va produir prop de l'aeroport i del qual se n'investiguen les causes, el 17 de maig de 2018 (Horitzontal).

Finalitza la investigació sobre el terreny de l'accident d'un ultralleuger a prop de l'aeroport de la Seu d'Urgell

ACN Montferrer i Castellbò.-Efectius de la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil, organisme que depèn del Ministeri de Foment, s'han desplaçat aquest dijous fins al lloc on aquest dimecres va tenir lloc un accident d'ultralleuger que va causar dos morts i que es va produir a prop de l'aeroport de la Seu d'Urgell. Acompanyats per dues dotacions de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra, que ahir ja va iniciar la investigació dels fets, han arribat fins al punt on l'avioneta es va estavellar amb l'objectiu d'esbrinar-ne les possibles causes, on han treballat durant gairebé quatre hores, fins passats dos quarts d'una del migdia. De moment, però, no han transcendit detalls sobre l'evolució de la pròpia investigació, que encara continua oberta. D'altra banda, la segona víctima que acompanyava al pilot de 73 anys, de nacionalitat belga i resident a Andorra, exercia de metge especialista en angiologia i cirurgia vascular a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra.

L'accident de l'ultralleuger es va produir poc després de tres quarts d'onze del matí d'aquest dimecres en una zona propera a la part final de la pista de l'Aeroport d'Andorra-La Seu. L'aparell, de propietat privada, estava fent vols de proves quan es va estavellar i va causar la mort de les dues persones que hi viatjaven al seu interior. Segons van indicar els Mossos d'Esquadra, l'avioneta utilitzava "habitualment" la infraestructura pirinenca com a lloc de proves. Els cossos de les dues víctimes, que van quedar atrapats a l'interior de l'aparell, van poder ser excarcerats pels bombers cap a les sis de la tarda d'aquest dimecres. El pilot de l'ultralleuger era un home de 73 anys, nacionalitat belga i amb residència a Andorra. Mentre, el seu acompanyant exercia de metge especialista en angiologia i cirurgia vascular a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra, segons han indicat fonts del centre hospitalari.

Anar al contingut