El nou propietari de Twitter ha causat un terrabastall en la seva arribada a la companyia (Dado Ruvic/Reuters)

Filtren el codi font de Twitter, que perd la meitat del valor des que Musk l'ha comprat

Divendres l'empresa va denunciar que el codi font era a GitHub, i aquesta plataforma el va esborrar, però temen que s'hi hagin detectat vulnerabilitats

RedaccióActualitzat

El codi font de Twitter, el programa informàtic en què es basa el seu funcionament, ha estat exposat a GitHub, una plataforma de programari que fan servir molts desenvolupadors.

Ho va estar fins aquest divendres, quan l'empresa en va reclamar judicialment a GitHub la retirada per infracció de drets d'autor, i aquesta plataforma el va esborrar.

Segons sembla, el codi font el va penjar fa gairebé 3 mesos un usuari anònim amb el nom de "FreeSpeechEnthusiast" ("Entusiasta de la llibertat d'expressió").


Temen que s'hi hagin pogut detectar vulnerabilitats

Segons alguns mitjans nord-americans, la companyia propietat d'Elon Musk sospita que al darrere hi ha una de les persones acomiadades de Twitter a finals de l'any passat.

La preocupació ara per a la xarxa social és que algú s'hagi descarregat el codi font, hi trobi vulnerabilitats i intenti aprofitar-ho per robar dades d'usuaris o fer caure la mateixa xarxa.

Precisament Musk va anunciar fa pocs dies que faria públic l'algoritme de recomanació de Twitter, una mesura de transparència per millorar també les recomanacions que fa.

 

De 44.000 milions de dòlars a 20.000 milions

D'altra banda, i també divendres, Musk va admetre, en un correu electrònic adreçat als seus treballadors, que el valor de Twitter ha caigut a la meitat des que el va comprar.

Segons els mitjans que han tingut accés al text del correu, el multimilionari hi afirma que ara val 20.000 milions de dòlars, mentre que ell en va pagar 44.000 milions.

Aquesta valoració ja era coneguda fa mesos, i Musk ho ha admès per incentivar els treballadors a aconseguir revertir-ho, afirmant que Twitter pot arribar a valdre més de 10 vegades més.

"Camí clar però difícil per valdre 250.000 milions"

En concret, afirma que s'està "transformant d'una manera tan ràpida" que ara ja es pot considerar com "una start-up a la inversa":

"Veig un camí clar, però difícil, cap a una valoració de més de 250.000 milions de dòlars."

Malgrat això, també creu que l'empresa es pot ensorrar i que, per evitar-ho i guanyar valor, ha d'aplicar més canvis radicals.

A les peticions dels mitjans per confirmar el contingut del correu, el servei de premsa de l'empresa s'ha limitat a respondre amb l'emoji de la tifa amb ulls que somriu.

 

ARXIVAT A:
Twitter
Anar al contingut