Filat elèctric per frenar els senglars, cada cop més atrevits, a Barcelona

Els senglars s'estan convertint en un malson per als veïns de la part alta de Barcelona, han perdut la por

Actualitzat

Els senglars s'estan convertint en un malson pels veïns de la part alta de Barcelona. Aquests animals, que poden arribar a pesar més de 100 quilos, cada vegada baixen més avall i han perdut la por a remoure escombraries, travessar carrers o remenar jardins.

A Pedralbes l'Ajuntament està provant de dissuadir-los amb filat elèctric per impedir que entrin a les zones enjardinades. Al voltant de la Creu de Pedralbes, estan fent una prova pilot amb aquest sistema.

El risc de rebre una descàrrega elèctrica fa que la solució del filat quedi reduïda a zones de difícil accés per a les persones, com és el cas d'una rotonda, i en horari nocturn, que és quan normalment surten els senglars.

La terra remoguda, però, demostra que algun exemplar ha desafiat el voltatge i possiblement s'ha enrampat per acabar trobant les arrels més delicioses.

En els pròxims mesos es valorarà si s'han d'instal·lar més tanques elèctriques en altres punts de la ciutat que reuneixin unes condicions similars.

 

Un problema a l'alça

Aquest estiu, les incidències amb senglars a Barcelona s'han multiplicat per tres respecte a anys anteriors, especialment als barris que són a la falda de Collserola.

Lluís Sanglas, de l'associació de veïns de Pedralbes, creu que s'han domesticat i acostumat a transitar per la ciutat: "Hi ha persones que els donen menjar, que ho tenen com una cosa curiosa, però la veritat és que és una preocupació del barri important"

Un porc senglar pujant a un autobús
Un porc senglar pujant a un autobús

Els senglars sembla que clarament han perdut la por. Cada cop són més habituals les imatges a les xarxes socials de senglars al nucli urbà. N'hi ha que no tenen cap inconvenient a pujar a l'autobús o bé interrompen una partida de petanca i s'atreveixen a tastar una bola.

Porc senglar agafant una bola de petanca
Porc senglar agafant una bola de petanca

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut