Figueres

Figueres fa uns Pastorets reivindicatius on les protagonistes són les dones

RedaccióActualitzat

Era el 1923 quan un mossèn de Figueres va escriure el guió de la representació d'"Els pastorets". Llavors a ningú li passava pel cap que un paper protagonista el pogués fer una dona. Però han passat gairebé 100 anys i les coses han canviat molt. 

En comptes dels tradicionals pastors Lluquet i Rovelló, en aquesta ocasió les protagonistes són la Farruca i la Grillada. De fet, la majoria d'actors i actrius del centenar que participen en aquesta obra són dones. Abans elles mai n'eren les protagonistes. Per capgirar els textos originals s'ha hagut de treballar molt. Fer un gran esforç per adaptar el guió i els diàlegs. Una feina complicada, més tenint en compte que el text és en vers.

Ernest Ollero, director artístic, explica com ha estat la feina d'adaptació:

"Hi ha alguns gags que en masculí els trobem normals i després els passem a femení i dius, 'ui.... això sona bé?' I el que hauria de ser el més normal del món veus que potser no hi estem tan acostumats. I hem fet un treball de base que crec que hem pres un bon camí."

Núria Parnau, una de les actrius parla d'aquest gran projecte:

"Un gran repte, tot i que queda molt per fer, això és cert. I de cara a l'any vinent intentarem acabar d'amplificar els personatges principals i que puguin anar sorgint més dones."

 

 

Tots consideren que ha estat molt bé adaptar "Els pastorets" de manera que les dones són les que tenen els papers principals. Ricard Sayeras, president de l'Associació dels Pastorets de Figueres:

"Si hem tingut una alcaldessa a Figueres per què no n'hi pot haver també al poble dels pastors, i tant pot ser Llucifer un home com una dona. Per tant, normalitzem-nos."

I si bé no els ha costat gens trobar dones per fer papers de pastores o de dimonis, no ha passat el mateix amb els homes. No en troben que vulguin fer un paper que tradicionalment ha sigut femení, el dels àngels.

ARXIVAT A:
Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut