ANÀLISI

Fidels a l'esperit del telenotícies

Actualitzat

Mentre es multipliquen les plataformes informatives a través dels canals de 24 hores, internet i les xarxes socials, es manté una cita ineludible de l'actualitat per a una gran majoria de catalans: els telenotícies. Malgrat l'augment d'oferta pròpia i d'altres mitjans, el vaixell insígnia dels informatius de TV3 continua sent la referència en qualitat i quantitat.

Totes les edicions dels telenotícies estan sempre entre els cinc programes més vistos de cada dia. No és casual: és fruit d'una credibilitat guanyada any rere any. Amb corresponsals arreu del món i una xarxa de periodistes que arriben a tots els racons del país, ara mateix, TV3 és la redacció més potent de Catalunya. El repte de posar-me al capdavant de tot això és enorme.

La primera vegada que vaig entrar per la porta de la redacció tenia 21 anys. Era el maig del 1996. Va ser com a estudiant de la Facultat de Periodisme que a la secció d'internacional vaig aprendre a redactar i muntar vídeos amb imatges d'agències. El millor moment del dia era quan trucàvem als corresponsals i als enviats especials. Per telèfon, ens explicaven l'última hora des de qualsevol punt del món, mentre jo somiava, algun dia, poder posar-me a la seva pell.

Ara, després d'haver passat per les corresponsalies de Londres i París i d'haver-me mogut per mig món amb un micròfon de TV3 a la mà, s'obre davant meu un repte: presentar i editar el nou "Telenotícies vespre" en un moment de greus canvis a Catalunya i al món. Amb la màxima exigència i tot el rigor, és el moment d'acompanyar els nostres espectadors en la interpretació d'una actualitat més transcendental i trepidant que mai.

L'experiència i la maduresa d'una redacció que aquests dies compleix 30 anys són la millor garantia informativa per a un país que vol veure la televisió com un mirall, on pugui reconèixer el món que l'envolta i on pugui sentir-se reconegut. I més encara al telenotícies de les 9 del vespre, quan la majoria de la població arriba a casa i necessita que algú de confiança li faci un bon resum de les notícies més destacades de la jornada.

Som els homes i les dones de TV3, els de sempre, que estrenem un plató nou, una nova imatge i una nova sintonia. Perquè nosaltres també evolucionem, i intentem fer-ho a la mateixa velocitat que el país i els ciutadans als quals servim

 

 

Toni Cruanyes
Editor i presentador del "TN vespre"

Anar al contingut