L'Havana

Fidel Castro nega que Cuba hagi torturat i assassinat mai un adversari

En un article llegit a la televisió estatal i per sortir al pas de l'allau de crítiques internacionals, l'expresident cubà, Fidel Castro, ha parlat per primer cop de la mort per vaga de fam del presoner de consciència, Orlando Zapata Tamayo, la setmana passada. Castro ha dit que al seu país "mai s'ha torturat ningú, mai s'ha ordenat l'assassinat d'un adversari, mai s'ha mentit al poble". La televisió cubana també ha emès un reportatge en el qual s'acusa la contrarevolució d'una campanya de difamació per amagar les atencions mèdiques que va rebre Zapata abans de morir. Segons aquest reportatge, la mare del dissident mort, Reyna Tamayo, va assegurar que els metges els van explicar "que estaven fent tot el possible per salvar-lo però que la situació era crítica".

Actualitzat
Quan es compleix una setmana de la mort de l'opositor castrista Orlando Zapata Tamayo, després d'estar 85 dies en vaga de fam, l'expresident de Cuba, Fidel Castro, s'ha pronunciat per primera vegada sobre aquest fet.

En una nota llegida davant les càmeres de la televisió estatal, el líder de la revolució cubana ha sortit al pas de les crítiques internacionals que li han plogut aquests dies dient que en el seu país "mai s'ha torturat ningú, mai s'ha ordenat l'assassinat d'un adversari, mai s'ha mentit al poble".

La televisió cubana -l'única que hi ha a l'illa- també ha emès un ampli reportatge sobre Orlando Zapata en què s'assegura que el dissident va ser atès "amb tot el rigor mèdic". Aquest mitjà de comunicació també ha publicat unes declaracions de la mare del mort, Reyna Tamayo, en què afirma que els metges els van explicar "que estaven fent tot el possible per salvar-lo, que ells van lluitar fins al final, però que la situació era crítica".

Tres opositors en vaga de fam

Dos dissidents cubans empresonats han abandonat la vaga de fam. L'havien començat arran de la mort de Zapata. Uns altres, almenys dos dissidents més i el periodista Guillermo Fariñas, continuen en vaga de fam. Fariñas demana l'alliberament dels 200 presos polítics que hi ha a Cuba.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut