Barcelona

Ficosa i Eiffage Energia presenten ERO que afecten més d'un miler de persones

L'amenaça s'ha concretat a Ficosa i Eiffage Energia. Ficosa, fabricant de components per a l'automoció, ha presentat aquest divendres a la Conselleria de Treball quatre expedients de regulació d'ocupació. Els ERO afecten prop de 900 persones que treballen a Rubí i Mollet del Vallès. Mentrestant, Eiffage Energia acomiada 152 treballadors, el 31% de la plantilla dels centres que la companyia té a cinc ciutats catalanes.

Actualitzat
Els degotejos dels expedients de regulació continuen. I aquest divendres ha estat el torn de Ficosa i Eiffage Energia.

L'expedient que aquest divendres ha presentat Ficosa afecta 241 persones de les dues plantes de Rubí: els treballadors de les empreses Fico Triad, dedicada a la producció de caixes de canvi, i Fico Transpar, dedicada a la fabricació de dipòsits per a líquids. 

A més d'aquest expedient temporal, l'empresa també preveu fusionar les dues plantes de Rubí, cosa que suposaria l'acomiadament de 140 treballadors. Els empleats van fer aquest cap de setmana una protesta contra aquests plans de la companyia. 

Pel que fa a Mollet, l'expedient temporal afectarà els 103 treballadors de Fico Mirrors, dedicada a la producció de miralls, i també els 406 treballadors del centre tecnològic Pujol i Tarrago.

Acomiadaments a Eiffage Energia

Una altra empresa que ha concretat avui els seus plans de retallada de plantilla és Eiffage Energia, que preveu acomiadar 152 treballadors, el 31% de la plantilla a Catalunya. L'ERO afecta els centres de Barcelona, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Ribes, Sant Andreu de la Barca i Tarragona.

Els sindicats UGT i CCOO exigeixen que la companyia retiri l'ERO, que ja s'ha començat a negociar i demanen mesures menys traumàtiques. En un comunicat conjunt es queixen que la plantilla continua fent hores extres i cedeix treballs a empreses subcontractades. Per això, s'ha convocat una vaga de 24 hores per als dies 2 i 5 de desembre que es podria convertir en indefinida a partir del 9 de desembre.
Anar al contingut