Del 14 al 30 d'octubre, Filmoteca de Catalunya, Barcelona

FICGLB, Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

La 16 edició del festival ha programat diverses estrenes documentals. Maria Audras presentarà l'estrena mundial del seu llargmetratge "Amor a paso de gigante" a la Filmoteca de Catalunya el dijous 20 d'octubre. El festival estrena "Last men standing" i els curtmetratges "S.T.A.R" i "Poshida: Hidden LGBT Pakistan" a Europa i "Pink Boy" a Espanya. El certamen subratlla en aquesta edició el risc que corren els cineastes en tractar temes LGTIB en països on encara es castiga l'homosexualitat amb la pena de mort.

Actualitzat

FICGLB, el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, amplia la seva programació en la 16 edició amb més de 50 títols d'una vintena de països que es projectaran a la Filmoteca de Catalunya del 14 al 30 d'octubre. Vint-i-cinc professionals hi presentaran els seus treballs, alguns dels quals s'han realitzat en països on s'aplica la pena de mort per l'homosexualitat. Dues projeccions es complementen amb un debat.

A continuació us facilitem l'agenda dels documentals que trobareu al festival:

 

DIUMENGE 16 D'OCTUBRE

 

"LAST MEN STANDING"  

Direcció: Tim Hussin i Erin Brethauer
Estats Units, 2016, 66′
European Premiere

Sinopsi
"Ens sentíem com que cada dia era meravellós i res podia succeir." Riques i destacades històries desdoblades entre les vides dels més antics supervivents que han après com celebrar, curar-se, estimar, i prosperar després de la devastació de la incipient crisi de la SIDA.
Supervivents encara afectats pel trauma no només pels seus diagnòstics, sinó també per la pèrdua de la comunitat i la seva manera de viure. Ningú suposava que ells envellirien amb la SIDA.

Debat "La SIDA, trenta anys després"
Debat organitzat amb Òmnium Cultural en què intervindran Jordi Cuixart i Ton Alberti, supervivent com Ferran Pujol, cofundador i director de BcnCheckpoint, i Michael Meulbroek, cofundador.

Projecció
Diumenge 16 d'octubre, a les 19.30
Filmoteca de Catalunya

 

 

 

DIMARTS 18 D'OCTUBRE

 

"PINK BOY"

Direcció: Eric Rockey
Estats Units, 2015, 15'
Spanish Premiere

Sinopsi
BJ, una lesbiana butch, ha evitat tota la seva vida, i amb èxit, els vestits fins que ella i la seva parella Sherrie van adoptar Jeffrey, que es posa a ballar amb vestits femenins i actua per a les seves dues mares. Ara que té sis anys d'edat, Jeffrey vol actuar en públic. BJ ha de decidir el lloc més segur per a ell en una Florida rural i conservadora.

Premis
Gran Premi del Jurat, millor curtmetratge, DOC NYC
Premi del Jurat, millor documental, Palm Springs

 

 

"POSHIDA: HIDDEN LGBT PAKISTAN"

Direcció: Faizan Fiaz
Pakistan, 2016, 29′
European Premiere

Sinopsi
Aquest primer documental independent mostra persones i comunitats LGBT ocultes al Pakistan. Viatjant a través del país, Poshida aprofundeix en la història i la cultura moderna del Pakistan LGBT i proporciona una mirada intensa cap a aquest món ocult.

El film examina la sexualitat i les identitats de gènere al sud d'Àsia i debat sobre el colonialisme, la religió, les classes socials i la influència de la policia estrangera d'US.

També reflecteix el paper dels mitjans pakistanesos en el cas de l'assassí en sèrie Lahori de l'any 2014 i l'abús dels drets humans en homes i dones transgènere per diversió.

 

 

Projecció
"Pink Boy" i "Poshida: Hidden LGBT Pakistan" formen part d'una sessió de curtmetratges
Dimarts 18 d'octubre, a les 21.30
Filmoteca de Catalunya

 

DIJOUS 20 D'OCTUBRE

"AMOR A PASO DE GIGANTE"

Direcció: Maria Audras
França, Argentina, 2016, 53′
World Premiere amb la presència de la directora

Sinopsi
Mariela Muñoz va néixer amb el nom de Léonardo. Transsexual, va ser empresonat, va lluitar per la seva condició i amb dignitat es va dedicar a criar els 17 nens que li van confiar. Va ser la primera persona transgènere que va obtenir documents oficials a l'Argentina.

Debat: Transfòbia
Amb membres de la Fundació Àmbit Prevenció del Raval, Mercè Meroño, Fabiola Llanos i Tomás Balbas.

Projecció
Dijous 20 d'octubre, a les 18.30
Filmoteca de Catalunya

 

 

DISSABTE 22 D'OCTUBRE

Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans 2016

 

"S.T.A.R."

Direcció: Rhys Ernst
European Premiere
Estats Units, 2016, 5′

Sinopsi
"El moviment transgènere pot ser objecte de titulars, però la nostra rica història sovint es passa per alt", va dir Ernst en un comunicat de premsa. "Les persones transgènere han existit sempre, i han viscut moltes vides diferents. L'important és compartir les nostres històries.

Projecció
Dissabte 22 d'octubre, a les 21.30
Filmoteca de Catalunya

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut