Fiasco en la presentació del Tesla "antibales": Hi llancen una bola d'acer i el foraden

El prototip de furgoneta "a prova de bales" no passa la prova i arruïna la presentació d'Elon Musk

RedaccióActualitzat

Tesla ha presentat un nou model de vehicle, anomenat Cybertruck, una camioneta pick-up elèctrica de disseny futurista que la companyia nord-americana ha venut com a ultraresistent.

El fundador de Tesla, Elon Musk, ha fet de mestre de cerimònies a la presentació del vehicle amb el qual Tesla vol competir amb Ford i Chrysler en el mercat de les furgonetes de treball, un dels més vius als Estats Units.

Però la presentació de la Cybertruck no ha tingut d'èxit com s'esperava. Elon Musk va anunciar que la carrosseria de la Cybertruck és indestructible i que resisteix encara que la colpegin amb força amb un mall i que els seus vidres són irrompibles i estan prova de bales. Per demostrar-ho van muntar una coreografia a l'escenari on sotmetien a diverses proves la maqueta del Cybertruck.


Però alguna cosa va fallar. Les portes de la camioneta van resistir els cops de mall. Però els vidres no van aguantar els dos cops amb una bola d'acer que el dissenyador principal de Tesla, Franz von Holzhausen, li va llençar des d'un metre de distància. Potser Von Holzhausen no va calcular bé la seva pròpia força però la realitat és que, en les dues ocasions, el vidre es va foradar.

La prova en directe ha deixat en evidència Elon Musk i el dubte de si els vidres resistirien un atac amb arma de foc se sentia en l'ambient.

 

 

Després d'un silenci incòmode, Elon Musk va continuar amb la presentació del vehicle però la "fiabilitat" del vehicle ja havia quedat qüestionada.

I és que aquesta setmana no ha estat la millor per a Elon Musk. Un altre dels projectes que lidera el magnat sudafricà, el coet SpaceX ha patit un seriós daltabaix. El projecte SpaceX vol portar en un futur proper humans fins al planeta Mart.

A la prova de l'Starship, el coet que serà la propera generació de l'SpaceX, que es feia dimecres a Texas, tot va sortir malament. Els enginyers feien proves de pressió amb el coet quan la nau va explotar creant unes grans columnes de fum i malmetent peces de software de l'enginy. Els responsables del projecte SpaceX van treure ferro a l'incident. Segons ells, la fallida del sistema de pressurització del coet estava prevista i van assegurar que "no es tractava d'un revés seriós" perquè no hi havia hagut ferits.

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut