Barcelona

FGC regalarà un bitllet per cada tres d'utilitzats als usuaris afectats pel tall

Ferrocarrils de la Generalitat compensarà els usuaris afectats pel tall de l'Hospitalet a partir d'aquest dilluns. Per cada tres bitllets utilitzats se'n regalarà un, i aquesta proporció es mantindrà amb la resta de targetes integrades. A més, un cop es normalitzi el servei, les compensacions encara s'allargaran un mes per suplir el retard en l'aplicació de la mesura. D'altra banda, la companyia ja prepara la factura que passarà a l'ADIF pels perjudicis causats, que pot situar-se al voltant dels 5 milions d'euros.

Actualitzat
El secretari per a la Mobilitat del Govern, Manel Nadal, ha anunciat finalment la compensació que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha acordat amb el Comitè d'Usuaris de l'empresa per als 20.000 viatgers afectats per la interrupció del servei de la línia Llobregat-Anoia. La companyia ha decidit aplicar el "3x1", i només compensarà els usuaris amb bitllets que acreditin que han utilitzat els busos alternatius o un transbord amb metro.

Així, una T-50/30 es canviarà per dos T-10 gratuïtes, tres T-10 es bescanviaran per una, i així successivament, mantenint aquesta proporció. La campanya de compensació porta el nom de "Volem compensar-vos per la vostra fidelitat". El president de Ferrocarrils, Joan Torres, ha explicat que un cop es normalitzi el servei -a finals de febrer- les compensacions s'allargaran un mes, per compensar el retard en l'aplicació de la mesura.

Si el calendari es compleix, segons aquestes previsions la factura podria situar-se al voltant dels 5 milions d'euros. D'altra banda, l'ADIF preveu que les circulacions en trens de proves sobre el tram afectat, que havien de començar al matí, no es faran fins a la nit. El motiu és que durant el dia ja passen trens per l'altra via, i això dificulta l'operació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut