"The Posterist", de Hui See-Wai
"The Posterist", de Hui See-Wai
Del 18 al 23 de juliol, Vic

Festival Nits de cinema oriental de Vic

Aquest any el festival ret homenatge a Yuen Tai-Yung, creador dels cartells més mítics del cinema de Hong Kong. Dimarts 18 de juliol s'inaugura una exposició amb el seu treball, "El supercartellista", i dissabte 22 de juliol es projecta "The Posterist", documental de la secció oficial centrat en la seva figura. Tant l'artista com el director, Hui See-Wai, assistiran als dos actes. A més, us facilitem una agenda perquè no us perdeu cap documental al festival!

DIMARTS 18 DE JULIOL


"DRAGON GIRLS! LES AMAZONES POP ASIATIQUES"

Direcció: Yves Montmayeur
Retrospectiva Kung Fu Girls! dedicada a les protagonistes femenines del cinema d'acció xinès i cantonès.

Biblioteca Joan Triadú, 16.00
Entrada gratuïta

El documentalista Yves Montmayeur pren "Tigre i Drac" de punt de partida per aquest estudi sobre les noves heroïnes de la cultura popular asiàtica. Són guerreres sense por que rivalitzen amb els personatges masculins als cinemes i a d'altres arts com la música, els videojocs, la moda… El director francès viatja de Tòquio a Beijing per entrevistar les muses més icòniques d'aquesta revolució.


INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "EL SUPERCARTELLISTA"

Biblioteca Joan Triadú, 17.00
Entrada gratuïta

Yuen Tai-Yung és l'autor de la majoria dels llegendaris cartells de les pel·lícules de Bruce Lee, Jackie Chan o els germans Hui, i és el responsable de la imatge dels grans èxits de productores com la Golden Harvest o Cinema City.
Amb la presència de l'artista i del director del documental "The Posterist", Hui See-Wai.



DIMECRES 19 DE JULIOL

"THE BEAUTIES OF THE SHAW STUDIOS"

Direcció: Ian Taylor

Retrospectiva Kung Fu Girls! dedicada a les protagonistes femenines del cinema d'acció xinès i cantonès.
Biblioteca Joan Triadú, 16.00
Entrada gratuïta

Hong Kong va omplir els seus cinemes d'actrius molt glamouroses durant els anys 60 i 70. Aquest tercer documental de la sèrie Cinema Hong Kong és un viatge sentimental cap als bons vells temps dels drames costumistes, les òperes Huangmei i les aventures èpiques. Aquí coneixerem les actrius de la productora més mítica de HK: la Shaw Brothers.



DIJOUS 20 DE JULIOL

"MIRA"

Direcció: Lloyd Belcher

Biblioteca Joan Triadú, 16.00
Entrada gratuïta

Mira és una jove nepalesa que ha crescut en un remot poblet de les muntanyes. Després de formar part de la guerrila maoista, durant la guerra civil del seu país, retorna al poble i es troba amb un corredor de curses de muntanya. Aquest inspirador documental narra el viatge de superació d'adversitats que portarà la Mira a competir amb les millors corredores del món.


 

DIVENDRES 21 DE JULIOL

"GULABI GANG"

Direcció: Nishtha Jain

Biblioteca Joan Triadú, 16.00
Entrada gratuïta

Ull per ull, dent per dent. Les dones de la regió de Bundelkhand, fartes de patir tot tipus d'humiliacions, van iniciar una revolució contra la violència de gènere, l'opressió de les castes i la corrupció. Sorgit del cor de la Índia rural, el moviment dels Saris Roses és un dels símbols més contundents de la lluita per la llibertat de les dones arreu del món.
 

 

DISSABTE 22 DE JULIOL

"THE POSTERIST"

Direcció: Hui See-Wai

Cinema Vigatà, 18.00
5 euros

Mr Yuen Tai-Yung (1941) és el creador de més de 200 pòsters d'algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de l'època daurada del cine de Hong Kong (de 1975 a 1992). De les seves mans han sortit els àlter egos dibuixats de Bruce Lee, els germans Hui (Mr. Boo!), Jackie Chan o Stephen Chow. Aquest documental ens mostra la recerca i retrobament d'aquest geni autodidacte, desaparegut durant molts anys del primer pla de la indústria del cine.

Després de la projecció, es farà un col·loqui amb el director del documental, Hui See-Wai, i el protagonista, Yuen Tai-Yung.
 

 

Festival Nits de cinema oriental de Vic
Web             www.cinemaoriental.com
Facebook     www.facebook.com/nitscinemaoriental
Twitter          http://twitter.com/cinemaoriental
YouTube      http://youtube.com/nitscinemaoriental
Instagram    https://www.instagram.com/festivalnits/
 

Anar al contingut