Festival d'Eurovisió: Chanel guanyarà les favorites com Ucraïna, Suècia o el Regne Unit?
La representant d'Espanya, Chanel, durant un dels assajos d'Eurovisió (EFE/RTVE)

Festival d'Eurovisió: Chanel guanyarà les favorites com Ucraïna, Suècia o el Regne Unit?

Fem un repàs de les propostes que sonen com a favorites per guanyar i les que més estan cridant l'atenció en l'edició d'enguany, que se celebra a Torí

Actualitzat

Ja ha arribat el dia més esperat pels eurofans. Aquest dissabte se celebra la 66a edició del festival d'Eurovisió a la localitat italiana de Torí, després que l'any passat Itàlia guanyés Eurovisió amb el rock del grup Maneskin.

Com passa des de fa uns anys, totes les mirades es posen en les cases d'apostes per saber quines són les cançons amb més possibilitats de guanyar. I, per primer cop, la candidata d'Espanya, la catalana Chanel, ocupa la 5a posició del rànquing.

Des que aquesta catalana d'origen cubà establerta a Olesa de Montserrat va guanyar el Benidorm Fest --el festival recuperat que va servir per escollir la cançó que representa Espanya a Eurovisió-- el seu nom no ha baixat de les deu primeres posicions de les apostes i sona com una de les favorites de l'edició.

No serà fins a aquesta nit, a partir de les 21, que sabrem quin dels 25 països que participen a la final s'emporta l'estatueta de cristall. Aquestes són les propostes que parteixen com a preferides i que has de conèixer:


Chanel, deixa clar que "solo existe una"

La catalana d'Olesa de Montserrat Chanel defensarà el tema "SloMo". Una cançó de ritmes llatins i amb una coreografia estudiada al mil·límetre que no deixa indiferent. El repte és ballar i no quedar-se sense alè per poder cantar. Però Chanel i el seu equip fa mesos que treballen per no defraudar.

La cançó es va escriure originàriament per a Jennifer Lopez i Chanel compta, precisament, amb un dels seus coreògrafs com a director artístic, el nord-americà Kyle Hanagami, que també ha treballat amb artistes com Britney Spears o Black Eyed Peas.


Chanel actuarà a la primera part de la final, en concret a la posició número 10 de la nit, després de la també favorita Itàlia i abans dels Països Baixos i Ucraïna.

 

Ucraïna, un crit d'homenatge a la mare Stefania

La banda ucraïnesa Kalush Orchestra i el seu himne folk - hip-hop és la preferida de les apostes per guanyar el Festival. La cançó "Stefania" combina la música folklòrica ucraïnesa amb elements contemporanis de hip-hop i és un homenatge a la mare del líder del grup.

La situació de guerra que està vivint Ucraïna sembla, per a molts, el principal argument perquè parteixi com a favorita aquesta nit, tot i que la cançó no té res a veure amb el conflicte bèl·lic amb Rússia.


Suècia, posada en escena simple amb una veu rockera

Cornelia Jakobs representarà Suècia amb la cançó "Hold me closer", després de guanyar el festival de preselecció Melodifestivalen.

Aposta per una posada en escena minimalista, amb ella descalça i sola a l'escenari, només acompanyada per una figura circular. La veu trencada de Jakobs diferencia "Hold me closer" d'altres músiques melòdiques típiques eurovisives.

Filla del cantant del grup The Poodles, Jakob Samuel, i neta de la directora i compositora Kerstin Nerbe, porta la música a la sang. Amb ella, els suecs volen aconseguir la seva setena victòria a Eurovisió.


De fer-se viral a TikTok a representar el Regne Unit

El Regne Unit ens porta a l'espai de la mà de Sam Ryder amb "Space man". L'artista britànic va tenir un gran èxit a TikTok durant el confinament, on es va fer viral en aconseguir col·laboracions amb artistes internacionals com Justin Bieber, Sia, Alicia Keys o Elton John.

Ocupa la tercera posició a les enquestes i, amb ell, el Regne Unit vol trencar la seva mala sort i sortir de les darreres posicions.


Itàlia aposta per un duo per aconseguir el doblet

"Brividi" és la cançó escollida pels amfitrions, Itàlia. Mahmood i Blanco volen fer-nos arribar aquests "calfreds" i emocionar amb una balada amb tocs 100% marca italiana, però amb uns intèrprets d'allò més contemporanis.

Mahmood torna a Eurovisió tres anys després de quedar en segona posició amb la cançó "Soldi". I Blanco, a més a més, és el concursant més jove a representar Itàlia.


La bellesa de la tristesa arriba amb els Països Baixos

S10 (pronunciat "es-tin") és el nom artístic d'Stien den Hollander, una jove cantant, rapera i compositora holandesa de 21 anys que representarà el seu país amb "De diepte".

Els Països Baixos tornen a apostar pel neerlandès per presentar-se a Eurovisió. L'artista defineix la seva cançó com "un tribut a la tristesa i als records que un porta amb si mateix". 

Una cançó tendra, que t'abraça amb la seva melodia i que parla d'una ruptura


Noruega s'emmascara de llop lunar

No es pot dir gaire de Subwoolfer, els misteriosos emmascarats que representen Noruega a Eurovisió. Ara per ara, no es coneixen les identitats d'aquests llops grocs que es fan dir Keith i Jim i que diuen que venen de la Lluna.

La seva cançó es titula "Give that wolf a banana", una reinterpretació del conte popular de la Caputxeta Vermella.


Sèrbia no se'n renta les mans

"Quin és el secret de la salut dels cabells de Meghan Markle?", es pregunta Konstrakta a "In corpore sano". Així comença la cançó escollida per representar Sèrbia, una proposta peculiar, però alhora reivindicativa.

Sobre l'escenari, la cantant apareix asseguda i rentant-se les mans amb aigua. Una cançó que parla de la importància de la salut i que és una crítica a la situació viscuda pels artistes durant la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
MúsicaFestival d'Eurovisió
Anar al contingut