FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ

La 59ª edició del Festival de Sant Sebastià està a punt de començar amb una significativa presència de produccions catalanes.

A la competició oficial hi trobem el llargmetratge de gènere experimental/creatiu d'Isaki Lacuesta "LOS PASOS DOBLES". El film és una producció de Tusitala Producciones cinematográficas i Bord Cadre Films amb la col·laboració de TVC i Televisió Espanyola i amb el suport d'Eurimages Coproducció, MEDIA Desenvolupament i MEDIA i2i Audiovisual.

El mateix director presenta una segona producció a la secció Zabaltegi–Especiales anomenada "QUADERNS DE FANG", que se centra en la feina i la vida del pintor Miquel Barceló a Mali. El llarg documental està produït per Tusitala Producciones cinematogràficas i Bord Cadre Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

En aquesta mateixa secció Manuel Huerga preestrena la seva darrera pel·lícula, "14 D'ABRIL: MACIÀ CONTRA COMPANYS". La pel·lícula mostra els protagonistes polítics que van viure la proclama de la República Catalana el 1931. El film està coproduït per Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya i compta amb el suport de l'ICIC i l'ICAA.

"PUZZLED LOVE" també s'inclou a Zabaltegi – Especiales. La pel·lícula és una proposta de l' ESCAC a través de la seva productora Escándalo Films i compta amb la col·laboració de TVC. El film narra la relació d'una parella a través de 13 episodis escrits per alumnes de l'escola.

"EL MONJO" de Dominik Moll, és un dels llargmetratges programats a la secció Zabaltegi – Especiales Medianoche. El film és una adaptació de la novel·la de Matthew G. Lewis i narra el destí tràgic del germà Ambrosi en l'Espanya catòlica del segle XVII. "EL MONJO" està interpretat per Vicent Cassel, Sergi López i Geraldine Chaplin, entre d'altres, i és una coproducció de Morena Films, Estrategia Audiovisual i Diaphana Films amb la col·laboració de TVC. El film està previst que s'estreni al novembre.

La secció Made in Spain recull un parell de produccions catalanes més: "CATALUNYA ÜBER ALLES!" i "LA MALETA MEXICANA". "CATALUNYA ÜBER ALLES!" és un film dirigit per Ramon Térmens i va endur-se el Premi Especial del Jurat Biznaga de Plata i el premi del Jurat Jove a la millor pel·lícula en la secció oficial de llargmetratges del festival de Màlaga del 2011. També ha obtingut una Menció Especial com a millor actor de repartiment Bizgana de Plata per a Babou Cham, per la seva interpretació de cobrador del frac. A més a més, "CATALUNYA ÜBER ALLES!" opta al VII Premi Ciudad de San Sebastián Film Commission, premi que va néixer amb la intenció de destacar la importància del cine en la promoció de les ciutats i regions. El film retrata la visió de la immigració a la Catalunya interior i és una producció de Segarra Films amb la col·laboració de TVC

El documental de "LA MALETA MEXICANA" relata la troballa a Ciutat de Mèxic, el 2007, de 4.500 negatius de fotos fetes durant la Guerra Civil pels fotoreporters Robert Capra, Gerda Taro i David Seymour ‘Chim'. El documental està realitzat per Trisha Ziff i és una producció de 212Berlin, Mallerich Films Paco Poch, TVC i TVE amb producció associada d'Alicorn Films, i amb el suport de l'ICAA i del programa IBERMEDIA.

El festival té lloc del 16 al 24 setembre
Anar al contingut