Interior d'una discoteca buida (Europa Press/Joaquín Corchero)

Festes en barques o en hotels, propostes de l'oci nocturn per superar la crisi

El Gremi de Discoteques de Barcelona demana canvis a la normativa per reconduir els seus negocis, que porten 13 mesos tancat

Laura GalanActualitzat

Van maldades per a l'oci nocturn en plena pandèmia i amb el toc de queda vigent. Però el sector no es rendeix. El Gremi de Discoteques de Barcelona ha presentat un seguit de propostes per capgirar la situació econòmica que travessa des de fa més d'un any.

D'entrada, demana canvis a la normativa per poder donar usos culturals a les sales fora d'hores, fer activitats al carrer i explotar l'horari de tarda després de "13 mesos tancats" per la Covid, com ha dit el secretari general del Gremi, Ramon Mas.

"Els nostres espais s'han de reconvertir, no han de ser només espais per ballar i per vendre un tipus d'oci molt tancat, sinó que s'hi poden fer altres activitats culturals. Volem fer de tot."

La pandèmia ha permès a les sales "reflexionar" i veure que "cal apostar pels continguts" i per deixar clar que "l'oci nocturn és cultura", ha insistit Mas. Una de les línies de negoci que es podrien explorar seria que "els mateixos promotors poguessin fer activitats al carrer amb un horari que no molestés els veïns, posar una barra i música i fer-ho al carrer".

La proposta s'ha fet en la presentació d'un estudi de l'escola de negocis TBS, que apunta alternatives com festes en barques, en habitacions d'hotels o permetre llogar locals per hores a grups.


Barques, karaokes i hotels

Planteja fer concerts en barques en les quals el DJ o el grup de música pot compartir escenari, mentre que el públic es distribueix en barques petites, cosa que es podria fer al Canal Olímpic de Castelldefels, o que diferents bars s'ajuntin per crear un esdeveniment conjunt, com ara karaokes.

A més, també creuen que és possible col·laborar amb hotels per fer festes a les seves habitacions. En aquest cas, els participants no podrien moure's de l'habitació i diverses discoteques retransmetrien música en directe a través d'una aplicació i un altaveu situat a l'espai.

A llarg termini, l'escola de negocis assegura que les discoteques han de trobar la manera d'adaptar la seva oferta a l'exterior i adoptar el model de sortir de festa de tarda, com es fa en altres països.
 

Ramon Mas ha explicat que, a les proves pilot realitzades a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi, s'hi sumarà un experiment que es farà al carrer del Pecat de Sitges amb 400 persones. "Si el resultat és bo, no sé a què esperem", ha dit.

Des de l'inici de la pandèmia, han tancat sales barcelonines com Tango, Metro o Marabu i d'altres, com Up&Down, s'ho estan plantejament.


Manifestació a Salou

Manifestació a Salou dels representants de la restauració i l'oci nocturn (ACN/Mar Rovira)

Més de 300 persones s'han manifestat a Salou, al Tarragonès, per reclamar l'obertura de la restauració en horari nocturn i dels establiments de l'oci nocturn

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha denunciat que les restriccions són "desproporcionades" i "ineficaces" i ha exigit al govern que implementi el pla pilot que han presentat aquest dijous.

"Oferim una solució, amb un triple control de seguretat, un test previ, codi QR i desinfecció d'aire i superfície en temps real, que això dona moltes més garanties que les festes il·legals", ha assegurat.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut