ESPANYOL

Festa sense excessos de l'Espanyol (2-0)

Els de Vicente Moreno es regalen la victòria contra la Ponferradina amb gols de Raúl de Tomás i Embarba

Oriol VidalActualitzat

Celebració sense excessos, però completa a l'RCDE Stadium. L'Espanyol ha bufat les espelmes del 120è aniversari amb un triomf solvent sobre la Ponferradina: 2-0 i fins a la propera. Els de Vicente Moreno, amb l'equipació commemorativa per a l'ocasió, han imposat una pauta sòlida a cada part: ambició fins a marcar... i control. N'hi ha hagut prou per subratllar de nou la seva jerarquia a la categoria. Liderat refermat i un sol gol encaixat després de nou jornades. Signes fiables.

Una gran arrencada de partit ha servit per gestar el triomf perico. Amb Miguelón i Pedrosa a les bandes, els de Moreno han buscat la porteria de Caro des de bon començament. Així, després de dos avisos d'Embarba i David López, ha arribat el primer gol, molt maco: Miguelón, activíssim, ha fet una bona acció per banda dreta i Darder, avui al centre d'operacions, ha connectat amb una rosca meravellosa amb RDT, que ha definit de forma elegant amb l'interior: tot un regal als seus seguidors. La quarta diana amb De Tomás com a firmant ha volgut ser replicada per una Ponfe, que ha discutit la possessió en els últims minuts, ben valenta, com ha certificat Yuri de Souza. Un altre il·lustre veterà, Diego López, ha intervingut amb solvència.  

La represa ha implicat la sentència. El persistent Miguelón ha generat un refús defensiu que Embarba ha aprofitat amb xut potent que ha tocat en Manu Hernández. La Ponferradina de Bolo ha arriscat, però ni Doncel ni Curro han estat encertats en els últims metres. El partit ha servit per tornar a veure en acció l'albanès Keidi Bare i Pol Lozano, que han perdonat el 3-0, i Vadillo. Ha faltat algun altre gol per arrodonir la festa, però l'Espanyol segueix ferm. A Vicente Moreno li quadren els càlculs.

Anar al contingut