Barcelona

Festa de la bicicleta amb reivindicació de millores pel seu ús a Barcelona

Barcelona s'ha adherit aquest diumenge a la celebració de la Festa de la Bicicleta amb una bicicletada popular on han participat més de 15.000 ciclistes. La ciutat ha vist els últims anys una transformació radical en la seva relació amb la bicicleta. Fa pocs anys pràcticament no se'n trobaven circulant pels carrers, però ara la implantació del Bicing, l'extensió de la xarxa de carrils bici i una major consciència ambiental n'han disparat l'ús. Els seus usuaris, però, reclamen millores, com ara que s'adequïn espais per deixar les bicicletes o que es reguli el trànsit entre ciclistes, cotxes i vianants.

Actualitzat
A més de la bicicletada, a l'esplanada del Fòrum de Barcelona s'han preparat activitats diverses, com demostracions de salts i acrobàcies amb bicicletes BMX.

L'alcalde de Barcelona ha destacat la importància que ha adquirit la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat, ja que "cada dia s'hi fan més de 100.000 desplaçaments", tot i que ha reconegut que "la ciutat s'està adaptant i ha de millorar molts aspectes perquè la bicicleta ajuda molt a la mobilitat".

Unes millores que ha reclamat Haritz Ferrando, coordinador del Bicicleta Club de Catalunya, que ha assegurat que un tema pendent és que "molta gent que no agafa la bicicleta perquè no sap on deixar-la,  tant a la feina com a casa".

A més, la poca entesa entre ciclistes, cotxes i vianants fa que circular per Barcelona s'hagi convertit en una cursa d'obstacles, segons alguns dels seus usuaris.
Anar al contingut