Lliurament del Gran Vinari d'Or 2019 a Ferrer Bobet 2016 com a millor vi de l'any (ACN)
Lliurament del Gran Vinari d'Or 2019 a Ferrer Bobet 2016 com a millor vi de l'any (ACN)
Vilafranca del Penedès

Ferrer Bobet 2016 i Gran Reserva Bertha Cardús 2015, millors vi i cava als Vinari 2019

Un Priorat negre del celler Ferrer Bobet de Porrera i un Gran Reserva del celler Bertha de Subirats, premis Gran Vinari d'Or i Gran Vinari Escumós

RedaccióActualitzat

El sector del vi passa per un bon moment qualitatiu i de vendes i aquesta nit de divendres, els premis Vinari celebrats a Vilafranca del Penedès ha repartit guardons per a 12 categories, entre les quals destaquen el millor vi, un negre del Priorat, i el millor escumós, un cava de Subirats.

Ubicat a la DOQ Priorat, el celler Ferrer Bobet ha rebut el premi gros de la gala del vi celebrada a l'Auditori de Vilafranca del Penedès amb el seu vi negre Ferrer Bobet 2016. Ha estat reconegut aquest divendres amb el Gran Vinari d'Or 2019, el premi que el distingeix com a millor vi de Catalunya.

El millor vi català de l'any, el Ferrer Bobet 2016, és un vi negre de 12 mesos de criança elaborat amb les varietats de carinyena, garnatxa, sirà i cabernet sauvignon. El jurat ha valorat "la seva intensitat i potència" i n'ha destacat el seu perfil aromàtic per les "notes de fruita madura i confitada, especiat i mineral, carnós, amb la fusta ben integrada, d'estructura molt elegant i rodó en boca amb un final llarg, molt plaent i cremós".

D'altra banda, en la categoria d'escumosos, el premi Gran Vinari Escumós ha estat per al cava brut nature Gran Reserva Bertha Cardús 2015, del celler ubicat a Subirats, a l'Alt Penedès.

Aquest Gran Reserva està elaborat amb cupatge tradicional de xarel·lo, macabeu i parellada.



Altres premis per la DO Penedès

En general, la Denominació d'Origen Penedès ha estat una de les grans protagonistes de la nit, ja que els seus vins s'han endut el màxim reconeixement d'un bon grapat de categories: el millor blanc per La Romana 2017 de Can Bas Domini Vinícola, el millor rosat a Gramona Mart 2018 i els millors negres joves i de guarda per Black 2018 de Montrubí i La Milana 2014 d'Albet i Noya, respectivament.

D'altra banda, el Millor Blanc Jove ha estat per Dardell Blanc Eco del Celler Coma d'en Bonet (DO Terra Alta). I la DO Empordà s'ha emportat el premi al millor vi dolç, ranci o de postres per SoliSerena Espolla - Garnatxa d'Empordà del Celler Cooperatiu d'Espolla.

Vinaris d'Or per a la DO Cava

Els Vinari d'Or restants, reservats a vins escumosos, se'ls ha emportat la DO Cava. En concret, el Giró Ribot Ab Origine Brut 2017 ha guanyat en la categoria d'Escumosos Joves, el Cava Vallformosa Col·lecció Pinot Noir 2013 ha vençut en els Escumosos Rosats, el Cava Vives Ambrós Reserva Brut 2015 ha triomfat en els Escumosos Reserva, i el Guilera Xarel·la 2012 s'ha endut el màxim reconeixement de la categoria dels Antigues Reserves.

Herència Altès, millor projecte ecològic
Pel que fa als Premis Vinari especials, enguany el jurat ha volgut destacar Herència Altès de la DO Terra Alta, amb el premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic. El jurat l'ha reconegut "per la seva promoció de la biodiversitat biològica i la gestió que fan del paisatge i del patrimoni cultural, amb la reintroducció d'ocells predadors i insectívors a les finques".

El premi al millor disseny d'etiqueta ha estat per la del vi 3/4 de Quinze, del Celler Fargas-Fargas del Bages, de la qual el jurat ha destacat la "senzillesa, elegància i personalitat".

Toni Falgueras, quarta generació del Celler de Gelida, ha rebut el reconeixement del jurat amb el premi a la trajectòria professional en el món del vi. Celler de Gelida és un dels establiments més emblemàtics del barri de Sants de Barcelona, que ha passat de vendre vi a doll a oferir milers de referències de vi d'arreu del planeta.

Anar al contingut