El catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo, durant una intervenció al programa "Àgora".
El catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo, durant una intervenció al programa "Àgora".
Barcelona

Ferran Requejo rebutja l'oferta de Junqueras per encapçalar la llista d'ERC al Congrés

El catedràtic de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Ferran Requejo ha declinat l'oferiment d'Oriol Junqueras per liderar la candidatura d'Esquerra al Congrés dels Diputats, en les eleccions del 20 de novembre. Segons ha sabut Catalunya Informació, el catedràtic de la UPF ha rebutjat l'oferiment per qüestions personals i perquè considera que és massa precipitat, amb l'avançament electoral, configurar una llista capaç d'il·lusionar l'independentisme. La intenció de Junqueras, únic candidat a la presidència de la formació republicana, és que el cap de llista sigui una figura independent amb projecció pública.

Actualitzat
Amb la negativa de Requejo, guanya pes l'opció de l'escriptor i portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, com a cap de llista al Congrés. Altres opcions que han sonat els darrers dies són Joan Ridao, que ja va liderar la candidatura republicana a les eleccions l2008, o Joan Tardà, diputat al Congrés des del 2004.

Tot i que tant Junqueras com la futura secretària general, Marta Rovira, també han mantingut converses amb militants d'ERC, el requisit que buquen és que no hagin tingut càrrecs de direcció rellevants en l'etapa actual. Aquest és el principal inconvenient de Joan Ridao, actual secretari general de la formació. Tanmateix, si cap independent accepta l'oferta de l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Ridao podria acabar repetint.

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, va indicar divendres passat que l'anunci de la celebració dels comicis el 20 de novembre no farà canviar el calendari dels republicans, que mantenen el 3 de setembre com la data en què el Consell Nacional haurà de decidir el nom del cap de llista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut