El fins ara director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo (Foto: ACN)
El fins ara director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo (Foto: ACN)
Barcelona

Ferran Mascarell cessa la cúpula del Departament de Cultura

Ferran Mascarell nomena la filòloga Ester Franquesa nova directora general de Política Lingüística, en substitució d'Ivonne Griley. El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, també ha estat cessat i també podrien ser rellevats Gorka Knörr, Jordi Cabré o Xavier Solà.

Redacció / Catalunya RàdioActualitzat
Profunda remodelació al Departament de Cultura de la Generalitat, que dirigeix Ferran Mascarell. Ester Franquesa ha estat nomenada oficialment aquest dimarts nova directora general de Política Lingüística, en substitució d'IvonneGriley. Franquesa és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i fins ara era la cap del Servei de Foment de l'Ús del Català, organisme adscrit a la Subdirecció General de Política Lingüística.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, també ha estat cessat, el dia abans que es constitueixi el nou Consell Assessor de la institució. Izquierdo ha estat sis anys director de la institució dedicada a promoure la literatura catalana, nomenat al gener del 2007 per l'aleshores conseller Joan Manuel Tresserras.

D'altra banda, segons fonts pròximes al govern consultades per Catalunya Informació, el conseller de Cultura també relleva dels seus càrrecs el responsable de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), GorkaKnörr, i el director general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré. També s'especula que, al llarg de les pròximes setmanes, es podria substituir Xavier Solà al capdavant de la Secretaria General de la conselleria.
Anar al contingut