Ferran López

El conseller d'Interior accepta la renúncia de Ferran López, cap dels Mossos durant el 155

López deixa de comandar els Mossos dies després de la renúncia de Trapero a recuperar el càrrec

RedaccióActualitzat

Ferran López ja no és el cap dels Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha acceptat la renúncia que López li havia presentat.

De moment, i fins que no es nomeni un nou cap, l'encarregat de dirigir la policia catalana serà l'actual director general de la Policia, Andreu Martinez, que treballarà amb el suport dels dos comissaris de coordinació territorial i central.

Buch ha encarregat a Martínez analizar l'estructura i el funcionament dels Mossos d'Esquadra, per "reforçar i adequar l'organizació policial amb la finalitat de garantir el millor servei a la societat catalana".

 

Ferran López va substituir el major Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos quan aquest va ser cessat pel govern espanyol el 28 d'octubre de 2017, en aplicació de l'article 155.

Segons el comunicat fet públic avui per Interior, hauria acceptat dirigir els Mossos mentre el 155 estigués vigent, i va posar el seu càrrec a disposició del govern quan el 155 va deixar d'estar en vigor.

 

Actualment, Trapero està processat a l'Audiència Nacional, per la jutge instructora Carmen Lamela, que li imputa els delictes de sedició i organització criminal, per l'actuació dels Mossos d'Esquadra el 20 i el 21 de setembre, davant el Departament d'Economia, i l'1 d'octubre, durant el referèndum sobre la independència de Catalunya.

 

La renúncia de López arriba només uns dies després que el seu antic superior, el major Trapero, rebutgés la proposta que li va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, de tornar a dirigir la policia catalana.

Miquel Buch ha agraït els serveis prestats per López "en una etapa especialment complexa".

Anar al contingut