Barcelona

Ferran Adrià, el primer cuiner que participarà com a creador en la fira d'art Dokumenta

Falta una setmana perquè comenci la fira d'art Dokumenta, que se celebra a la ciutat alemanya de Kassel, i l'expectació és màxima per saber què hi presentarà Ferran Adrià, el primer cuiner convidat a la mostra d'art contemporani més important del món. Adrià, que ha assistit a la presentació de dos llibres que repassen el dia a dia del restaurant El Bulli, no ha desvelat el secret de la seva intervenció, que ha aixecat polèmica en el món de l'art. Ferran Adrià ha reconegut, però, que ser convidat a la Dokumenta marcarà un abans i un després en la seva trajectòria i que ho viu com l'inici d'una nova d'etapa.

Actualitzat
Veure els seus plats és tot un espectacle, menjar-los, tota una experiència per als sentits. Gust, bellesa, provocació i sorpresa, el joc està servit. Però és cuina o pot considerar-se art? Les creacions de Ferran Adrià han traspassat els límits i ara han capgirat els esquemes de l'art.

Acaba de ser proclamat un cop més millor cuiner del món. Ferran Adrià viu immers en una espiral interminable d'èxit i reconeixements, però poc es podia imaginar que acabaria sent la icona de la Dokumenta 12. És la cita més important de l'art contemporani, una mostra amb el més innovador del moment. I ara artistes, crítics i comissaris de tots els continents esperen ansiosos la seva intervenció, que alguns no acaben d'aprovar.

A una setmana de la Dokumenta, tot són incògnites. Ha decidit mantenir la sorpresa fins al final i alimenta el joc d'especulacions. Només posa algunes pistes sobre la taula per saciar els més curiosos.

Adrià promet una actuació explosiva. Però fins al pròxim 13 de juny guarda amb cura tots els detalls en algun racó d'El Bulli, refugi perfecte per als seus secrets.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut