Fórmula 1

Fernando Alonso i Michael Schumacher inicien el seu esprint final en el Gran Premi del Japó

Fernando Alonso i Michael Schumacher, igualats a punts en la classificació del Mundial quan falten dues curses, inicien aquest cap de setmana el seu esprint final en el Gran Premi del Japó, que portarà un d'ells d'aquí a tres setmanes a proclamar-se campió del món de Fórmula 1. Schumacher, que es retirarà a final de temporada, parteix amb un lleuger avantatge, ja que té una victòria més (7) que l'asturià (6). Si assoleix la victòria al Japó, i Alonso no acaba entre els vuit primers, ja podria sumar el seu vuitè campionat del món.

Actualitzat

Per a aquest primer duel dels dos que queden no hi podia haver millor escenari. El circuit de Suzuka és un dels preferits dels pilots perquè és un dels més tècnics i variat. Michael Schumacher hi ha assolit dos títols de campió del món (2000 i 2003), i Fernando Alonso hi va protagonitzar l'any passat una espectacular cursa en la qual va fer un avançament impressionant al seu rival en un dels revots més ràpids, el 130 R.

Fernando Alonso no ha tingut sort en les últimes curses i potser només li cal que la carrera es disputi en condicions normals. No obstant això, els capritxos de les condicions meteorològiques poden repetir-se al Japó. Les previsions indiquen temps regirat el cap de setmana i, de moment, donen sol per diumenge, però la situació pot canviar ràpidament i hi pot haver ruixats en qualsevol moment del cap de setmana.

Un dels punts clau de la carrera pot ser l'estat del motor del cotxe de Fernando Alonso, que farà a Suzuka la seva segona cursa i que va forçar al màxim en l'última part a la Xina, en la qual va marcar volta ràpida. Encara que en condicions de pluja, amb la pista completament mullada els Michelin que equipen els Renault s'han mostrat molt superiors als Bridgestone de Ferrari, per a aquesta carrera el fabricant japonès ha fet un gran esforç per portar un nou model, basat en la seva gran experiència en aquesta pista en altres campionats com la Formula Nippon, Fórmula 3 o GT, que podria canviar la situació.

L'escuderia Mclaren-Mercedes encara no ha assolit una victòria en la present temporada, una mica el que ha passat en els últims deu anys, i aquesta cursa representa una de les dues oportunitats que li queden per fer-ho.

Divendres, la jornada estarà dedicada a les proves, en la qual els pilots tot just rodaran per preservar els seus motors, i dissabte, després d'una altra sessió lliure, es disputarà la sessió de classificació per establir la formació de sortida d'aquesta penúltima prova del mundial de Fórmula 1, que comença amb els dos líders, Fernando Alonso i Michael Schumacher, igualats a punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut