El líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara.
El líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara. (Foto: EFE)
Barcelona

Fernández Vara sobre l'escissió de vot del PSC al Congrés: "Va ser bonic mentre va durar"

El líder dels socialistes a Extremadura ha reconegut que el PSOE i el PSC tenen un problema pel que fa al dret a decidir i, tot i que considera que no comptar amb els socialistes catalans és greu, assegura que perdre la "E" d'Espanya és "un problema molt més greu".

RedaccióActualitzat
Des del PSOE no s'han agafat gens bé l'anunci de Pere Navarro que el PSC votaria diferent dels socialistes espanyols al Congrés per primer cop en 35 anys. El líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha reconegut que el PSOE i el PSC tenen un problema pel que fa al dret a decidir i, tot i que considera que no comptar amb els socialistes catalans és greu, assegura que perdre la "E" d'Espanya és "un problema molt més greu". I "això és el que hem de tenir clar", ha sentenciat.

En un esmorzar informatiu del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, Fernández Vara ha manifestat que si, finalment, els 14 diputats del PSC voten a favor del dret a decidir en contra del que farà el PSOE, "va ser bonic mentre va durar". En qualsevol cas, ha afegit: "El PSOE sense el PSC té un problema".

Per la seva banda, el secretari general del PSM, Tomás Gómez, ha dit que, després de 35 anys votant conjuntament, la ruptura de la disciplina de vot suposaria "un fracàs de les dues parts, del PSOE i el PSC", i "no estem per més fracassos". En aquest sentit, creu que "tots haurien de fer més esforços" per evitar-ho, ja que durant aquests anys "ha estat bo per als socialistes, per a Espanya i per a Catalunya".

Mentrestant, diversos mitjans expliquen que Navarro i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es van reunir tota la tarda d'aquest dilluns. La intenció era fer canviar d'opinió el PSC, o, com a sortida alternativa, presentar esmenes als textos de CiU i Iniciativa.

Serà especialment interessant veure què vota la diputada catalana Carme Chacón, que s'ha manifestat contrària al dret a decidir. De fet, Navarro deia que no està segur que els 14 diputats del PSC votin el mateix.
Anar al contingut