Madrid

Férnandez Díaz vol reactivar la 'via Nanclares' amb l'esquer d'un acostament de presos al País Basc

El Ministeri de l'Interior no exigirà als presos d'ETA demanar perdó a les seves víctimes ni col·laborar amb la justícia per incorporar-se al "Pla Integral de Reinserció". Però aquestes dues condicions, que són requisits previstos en la legislació, es mantenen per acollir-se a beneficis penitenciaris com la concessió del tercer grau o la llibertat condicional. D'aquesta manera, el Ministeri de l'Interior vol reactivar la "via Nanclares", que ha quedat estroncada des que ETA va anunciar la fi de la seva activitat armada. Segons Fernández Díaz, això ha passat perquè la banda terrorista ha donat "expectatives falses" als presos sobre possibles negociacions o amnisties generalitzades, que "no tindran lloc".

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha precisat que el programa integral per a la reinserció de presos terroristes no suposa "cap canvi" en la política respecte a ETA i que "no aporta cap benefici penitenciari" nou, sinó que es tracta d'un intent per reactivar la "via Nanclares" per a la reinserció individual dels que "reneguin públicament" de la banda.

El titular d'Interior ha sortit al pas de les crítiques sobre el fet que demanar perdó a les víctimes no sigui una condició imprescindible per acollir-se al programa, ja que, segons ell, aquest no implica cap benefici penitenciari. "El camí que plantegem és el de la reinserció individual de no només al voltant de 500 presos d'ETA, sinó també d'altres organitzacions terroristes i bandes criminals, que són un altre mig miler".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut