El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la roda de premsa a la seu del PP de Lleida.
Fernández Díaz discrepa de la versió d'Espadaler. (Foto: ACN)
Lleida

Fernández Díaz vincula l'atac a Montoro al procés sobiranista

El ministre assegura que "alguna cosa va fallar" en el dispositiu policial i que la versió d'Espadaler no és la correcta

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant els incidents posteriors a un míting del PP a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, on va assistir el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Fernández Díaz ha dit, en una compareixença informativa a Lleida, que hi va haver una "agressivitat i violència" que "no és aliena a determinades situacions polítiques impulsades a Catalunya".

El responsable d'Interior del govern espanyol ha remarcat que "s'està fomentant una certa crispació i divisió més enllà del que hi pugui haver a la resta d'Espanya", una "especificitat a Catalunya que explica aquesta agressivitat que el PP ha tingut al llarg de la campanya".

Fernández Díaz ha explicat que entre els manifestants a Vilanova i la Geltrú "hi havia de tot, persones que estaven a favor dels presos d'ETA, antisistema, una barreja que reivindicava diferents coses". El ministre creu que "alguna cosa va fallar" en el dispositiu policial i que cal esbrinar si hi va haver alguna mena de "negligència" en l'actuació dels Mossos.

Fernández Díaz assegura que la versió del conseller Espadaler no és la correcta. Ramon Espadaler ha negat que hi hagués passivitat dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls i ha retret als escortes del ministre d'obviar el dispositiu establert pels agents.

El titular d'Interior del govern espanyol ha dit que no es pot culpabilitzar els que van patir l'agressió i que l'explicació que li han donat tant la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, com el mateix ministre Montoro no és la mateixa que la del conseller Espadaler.

Arran dels incidents a Vilanova i la Geltrú, es va detenir una persona i en van identificar dues més. La policia els acusa d'atemptat a l'autoritat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut