Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior.
Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior.
Madrid

Fernández Díaz: "Poso absolutament la mà al foc pel president Rajoy"

El ministre de l'Interior surt en defensa del president espanyol després del nou capítol del "cas Bárcenas". "És una persona honrada i honesta i, com que vostè m'ho pregunta, li contesto que sí, que poso la mà al foc pel president Rajoy. Absolutament", ha afirmat des dels passadissos del Congrés dels Diputats.

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha sortit en defensa del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que veu com augmenta la pressió sobre ell després que han arribat la justícia els anomenats "papers originals" de Bárcenas sobre el presumpte finançament irregular del PP.

"Jo poso absolutament la mà al foc pel president Rajoy. És una persona honrada i honesta i, com que vostè m'ho pregunta, li contesto que sí, que poso la mà al foc pel president Rajoy. Absolutament", ha afirmat Fernández Díaz des dels passadissos del Congrés dels Diputats.

També el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, li ha donat suport, mentre que el de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assegurat que el seu partit respecta les investigacions judicials sobre el PP.

La veu més crítica fins ara ha estat la de la presidenta de PP madrileny, Esperanza Aguirre, que ha instat el PP a "reconèixer" les possibles "irregularitats" que hi pugui haver hagut en el finançament del partit.

Les amenaces de Luis Bárcenas s'estan materialitzant i la pressió sobre Rajoy és cada vegada més forta. "El Mundo" ha publicat aquest dimarts el que serien els papers originals de l'extresorer del PP, que provarien que Mariano Rajoy, quan era ministre, va cobrar sobresous irregulars, igual que una llarga llista d'alts càrrecs del partit. El PP ho ha tornat a negar tot a través d'un comunicat i l'oposició ja ha reclamat explicacions.
Anar al contingut