Jorge Fernández Díaz sortint de la seu del PP al carrer Génova de Madrid quan era ministre (EFE)
Jorge Fernández Díaz sortint de la seu del PP al carrer Génova de Madrid quan era ministre (EFE)

Fernández Díaz hauria ordenat com a ministre l'obertura de l'operació Catalunya

Público ha divulgat fragments de l'interrogatori a Josep Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional en què explica les converses amb el comissari Villarejo sobre la implicació de l'exministre d'Interior

RedaccióActualitzat

Jorge Fernández Díaz va ordenar, quan era ministre de l'Interior, l'obertura mediàtica del cas Pujol, segons publica aquest dijous el diari digital Público. Ho va explicar el comissari de policia José Villarejo a un dels fills de l'expresident Pujol, Josep Pujol Ferrusola. Villarejo era un dels policies destinats a l'operació Catalunya, que tenia l'objectiu de desprestigiar els polítics sobiranistes i el moviment independentista català.

 

 

El diari publica fragments de la gravació de l'interrogatori de Josep Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional de Madrid el novembre del 2015 pel cas Pujol, on explica al jutge i a la fiscal que José Villarejo li havia revelat, temps enrere, d'on va venir l'ordre:

"És un home bastant agradable i simpàtic, i comença a explicar-me com ell va muntar tota l'operació amb Victoria Álvarez, i va muntar l'operació amb Javier de la Rosa: "la informació s'ha cuinat per tenir una causa aquí i per poder fotre-us, perquè nosaltres anem contra vosaltres pel tema independentista, i això és una instrucció directa del ministre de l'interior." És divertida la història, oi?"


♦ Unes gravacions apunten que Sánchez-Camacho va iniciar l'operació Catalunya

 

 

Segons el relat de Josep Pujol, Villarejo, a més d'explicar-li que l'amant del seu germà, Victoria Àlvarez, i l'empresari Javier de la Rosa van participar a la trama, també li va dir que el cap del gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, va organitzar part del muntatge mediàtic, amb la participació de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i que el diari "El Mundo", en coordinació amb La Moncloa -a la gravació hi surt el nom de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría-, gestiona la informació. Així ho explicava Josep Pujol a la fiscal Belén Suárez:

Josep Pujol: "En una conversa que vaig tenir amb Villarejo, em va explicar que l'operació aquesta contra els Pujol l'havia muntada en Jorge Moragas. Em va explicar que hi havia la Soraya..."

Belén Suárez: "La vicepresidenta del govern?"

Josep Pujol: "Sí. I que més o menys Sánchez Camacho havia ajudat en la campanya i que "El Mundo" coordinava tot el procés conjuntament amb La Moncloa."

Josep Pujol també explica a la fiscal que Villarejo li va suggerir que l'expresident Pujol fes una proclama en contra del procés per aturar la campanya contra la seva família.

Enmig de l'escàndol per l'operació Catalunya, ERC i el PDeCAT han demanat la compareixença a la comissió d'investigació de Jorge Fernández Díaz, d'Alícia Sánchez-Camacho, i de Jorge Moragas, la mà dreta de Rajoy.

D'altra banda, aquest dijous declara davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas Pujol l'exnúmero 2 de la Policia, Eugenio Pino. Declararà en relació amb una peça separada del cas que es va obrir per determinar la legalitat de les proves documentals aportades per la policia econòmica, la UDEF.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut