Jorge Fernández Díaz, en roda de premsa. (Foto: EFE)
Jorge Fernández Díaz, en roda de premsa. (Foto: EFE)
Madrid

Fernández Díaz exigeix "respecte" al Consell d'Europa per la llei de seguretat ciutadana

El ministre Fernández Díaz ha demanat al comissari de Drets Humans de l'ens que "respecti Espanya, el seu Congrés i el seu executiu" després que va dir que veu "altament problemàtica" la llei que preveu multar per fer manifestacions davant d'institucions de l'Estat.

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat al comissari de Drets Humans del Consell d'Europa, Nils Muiznieks, que "respecti Espanya" després que dimarts va dir que considerava "altament problemàtica" la llei de seguretat ciutadana promoguda pel govern Rajoy. El comissari va valorar amb aquestes paraules l'avantprojecte de llei presentat pel govern del PP, que preveu multar els qui es concentrin o es manifestin davant del Congrés o institucions de l'Estat, els qui facin actes d'ofensa a Espanya o els qui vexin la policia, entre d'altres.

El comissari Muiznieks va dir que estava "molt preocupat per les altes multes proposades" -la sanció inicialment prevista per protestar davant del Congrés era de 600.000 euros, encara que després s'ha rebaixat el màxim a 30.000- i també va manifestar els seus dubtes per les interpretacions que accepten termes com "ofenses a Espanya" o "posar en perill la seguretat ciutadana".

La resposta de Fernández Díaz en unes declaracions a "Los desayunos de TVE" ha estat contundent. Li ha exigit que "respecti el govern espanyol, el Congrés dels Diputats i Espanya", i ha insistit que la llei no posa en risc els drets de manifestació, reunió o expressió sinó que, ben al contrari, ajuda que estiguin més garantits.

El ministre ha afirmat que la futura llei és necessària perquè, entre d'altres raons, han aparegut conductes que no estaven recollides en la legislació vigent. Aquestes declaracions alimenten la polèmica després que diverses plataformes i col·lectius ciutadans van denunciar que la llei està feta "ad hoc" contra ells.

 

Anar al contingut