Jorge Fernández Díaz entrant a l'Audiència Nacional
Jorge Fernández Díaz entrant a l'Audiència Nacional

Fernández Díaz diu al jutge que va conèixer l'espionatge a Bárcenas per la premsa

La declaració de l'exministre ha coincidit amb la recollida de l'ordre de l'entrada a presó de Rosalía Iglesias, cònjuge de l'extresorer del PP

Aquest divendres ha declarat a l'Audiència Nacional l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz pel cas Kitchen. Ho ha fet l'endemà que l'exnúmero dos d'Interior amb el PP, Francisco Martínez, declarés que estava al corrent de l'operació Kitchen. L'exministre, però, ho ha negat tot.

Fernández Díaz ha afirmat davant del jutge Manuel García Castellón que va conèixer l'espionatge a Bárcenas per la premsa. Segons fonts presents a la declaració citades per l'ACN, Fernández Díaz s'ha desvinculat de la trama i ha assegurat que no va rebre cap ordre de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ni de l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

La declaració de l'exministre contradiu la de Martínez, que va afirmar que va ser Fernández Díaz qui li va parlar del xofer de l'extresorer dels populars Luis Bárcenas, que era confident de la policia i l'encarregat d'espiar Bárcenas per robar-li informació que podia ser compromesa per al partit.

La Fiscalia ha demanat que es requisés el telèfon mòbil de l'exministre.


Dues hores de declaració

Qui va ser titular de la cartera d'Interior en temps de Rajoy ha arribat a les 9.15 h a l'Audiència Nacional i ha declarat fins a les 11.30 h. Segons les fonts, el jutge ha recriminat a Fernández Díaz la manca de coneixement que ha expressat en tota la seva declaració.
 

Fernández Díaz ha arribat uns 15 minuts abans de l'hora a la qual el titular del jutjat central d'instrucció número 6 l'havia citat a declarar. Acompanyat pel seu advocat, ha baixat d'un cotxe al carrer Gènova de Madrid, cantonada amb el carrer on es troba l'Audiència Nacional, on l'esperaven una dotzena de mitjans de comunicació.

Presó per a Rosalía Iglesias

Per casualitat, minuts abans de la seva arribada, Rosalía Iglesias, dona de Luis Bárcenas, ha recollit a l'Audiència l'ordre d'entrada a presó per complir la condemna de 12 anys i 11 mesos per la primera època de la trama Gürtel, després que la sala li hagués concedit 10 dies per ingressar en un centre penitenciari.

Acompanyada dels seus advocats, ha acudit a la seu de l'Audiència Nacional a un quart de 10 del matí.

ARXIVAT A:
GürtelPPCorrupció
Anar al contingut