Barcelona

Nova picabaralla entre Fernández Díaz i Espadaler per unes jornades antiterroristes on no s'hi ha convidat els Mossos

El conseller considera "lamentable" i "preocupant" i "reveladora" l'absència del cos de Mossos i el ministre respon que la trobada l'organitza la Interpol

Actualitzat

La celebració d'unes jornades antiterroristes a Barcelona han tornat a fer saltar espurnes entre el Ministeri de l'Interior i la Generalitat. El motiu: que tot i haver-hi representants de 38 països, no s'hi han convidat als Mossos d'Esquadra.

Els Mossos ho han considerat una mostra més del menyspreu del ministre de l'Interior cap a ells. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en declaracions a Catalunya Ràdio, s'ha queixat també d'aquesta absència i l'ha qualificat de "lamentable", "preocupant" i "reveladora" de la visió que té el Ministeri de l'Interior en aquesta qüestió.  Espadaler ha ressaltat que els Mossos "han demostrat la seva eficiència" a l'hora de perseguir delictes relacionats amb el terrorisme.

Segons ha indicat, els Mossos d'Esquadra van demanar explícitament poder estar presents a la reunió: "Ens van dir que ja ens ho explicarien", ha denunciat el conseller.

Per la seva part, el ministre Jorge Fernández Díaz s'ha espolsat la responsabilitat: "Les jornades les organitza la Interpol", però no ha assenyalat que les jornades antijihadistes se celebraven per primer cop en un territori on té policia autonòmica.

En aquest context, cal recordar que a mitjans de maig hi va haver un incident que va enfrontar els Mossos i la policia espanyola. El cos que depèn del govern català va denunciar davant de l'Audiència Nacional dos inspectors de la policia espanyola que presumptament havien alertat una cèl·lula jihadista que estava sota vigilància dels Mossos.

Fernández Díaz no oblida la xivatada

Precisament el ministre Fernández Díaz s'hi ha referit aquest dimecres durant les jornades i ha exigit dimissions al president de la Generalitat, Artur Mas, després que la denúncia per aquesta suposada "xivatada" ha estat arxivada. Fernández Díaz creu que aquest cas ha "danyat" la confiança entre la Policia Nacional i els Mossos.

En declaracions als periodistes a Barcelona, després d'inaugurar la cimera, Fernández Díaz ha denunciat que hi ha hagut "determinats dirigents polítics" a la Generalitat que han utilitzat "irresponsablement" els Mossos d'Esquadra "com una policia política", com creu que s'ha evidenciat amb la doble denúncia per la delació.

El ministre Fernández Díaz considera que Artur Mas "està en l'obligació de demanar disculpes i que es vegin les dimissions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut