Fernández i Sánchez fa un any en un acte de campanya (Reuters)
Fernández i Sánchez fa un any en un acte de campanya (Reuters)
Madrid

Fernández admet que es va distanciar de Sánchez quan es va acostar als independentistes

El president de la gestora del PSOE descarta convocar el congrés federal perquè fer-lo ara seria "com llançar sal a les ferides"

RedaccióActualitzat

El president de la gestora del PSOE confessa que es va distanciar de Pedro Sánchez quan es va mostrar disposat a negociar amb els independentistes catalans. En una entrevista a TVE, Javier Fernández ha explicat que el seu distanciament polític de l'exlíder del PSOE va començar fa un any, després de les eleccions del 20 de desembre, quan va percebre que Sánchez estava decidit a governar amb Podem i amb el suport de les forces independentistes.

El responsable de la gestora socialista ha reconegut que ell va ser un dels dirigents més actius a l'hora d'introduir una clàusula en la resolució del comitè federal del 28 de desembre, una clàusula que obligava Pedro Sánchez a traslladar qualsevol acord de govern al vistiplau dels barons del PSOE. El mateix Sánchez ha dit fa poc que es va equivocar quan va assumir aquest compromís.

Aquest dimarts, Javier Fernández ha dit que aquestes dues posicions polítiques que hi ha en el PSOE s'hauran de "confrontar" en el 39 congrés federal, ja que hi ha dirigents del partit que estan en la mateixa posició que l'exlíder socialista d'"acostar-se a la confluència més a l'esquerra amb el suport dels partits nacionalistes", mentre que altres dirigents, com ell, pensen que la seva formació ha de ser "un partit de majories, alternativa de govern per si mateix".

Pel que fa a la data d'aquest congrés federal, el president de la gestora ha indicat que prefereix que sigui d'aquí a un temps. "Fer un congrés en carn viva seria com llançar sal a les ferides", ha subratllat Fernández, que ha anunciat que la seva idea és que es faci "abans de l'estiu".

Anar al contingut