Localització de la ciutat de Marsella, on s'han produït els atacs xenòfobs
Localització de la ciutat de Marsella, on s'han produït els atacs xenòfobs
Marsella

Ferits amb arma blanca a Marsella un professor jueu i una dona amb vel

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha assegurat que es farà "tot el possible per trobar i detenir els autors d'aquests actes inqualificables"

Actualitzat

Un professor d'un col·legi jueu i una dona que portava un vel islàmic han resultat ferits aquest dimecres al vespre a Marsella, en dues agressions xenòfobes.

Cronològicament, la primera de les agressions s'ha produït contra un home de 56 anys, professor d'Història a l'escola jueva Yavné. Tres homes s'han acostat a l'home, que portava una quipà, li han preguntat si era jueu i l'han apunyalat tres vegades. Segons informa la cadena de televisió BFM TV, els agressors han cridat consignes fent referència a Estat Islàmic.

Per la seva banda, la jove amb vel ha estat agredida a la sortida d'una estació de metro al centre de la localitat, on un individu li ha propinat un cop de puny i posteriorment l'ha ferit amb un cúter. L'atacant ha fet referències a la confessió religiosa de la dona, que ha estat traslladada a urgències.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha reaccionat amb "indignació" i ha promès que no escatimarà esforços per atrapar els respectius atacants. Cazeneuve considera que els assaltants haurien incorregut en un delicte d'apologia del terrorisme i ha assegurat que es farà "tot el possible per trobar i detenir els autors d'aquests actes inqualificables".

Aquestes agressions es produeixen el mateix dia que la policia francesa ha llançat una àmplia operació antiterrorista a Saint-Denis, a la perifèria de París, vinculada amb els atemptats jihadistes de divendres a la capital francesa.

Anar al contingut