Ferida greu una cuidadora del Zoo de Madrid atacada per un goril·la de 200 quilos

La treballadora hauria entrat al recinte quan l'animal es disposava a esmorzar

Actualitzat

Una cuidadora del Zoo de Madrid, de 46 anys, ha resultat ferida greu aquest diumenge després de ser atacada per un goril·la. La dona havia entrat a la gàbia a l'hora de l'esmorzar quan l'animal se li ha tirat a sobre i li ha causat diversos traumatismes.

La treballadora ha estat traslladada a l'Hospital Clínic de Madrid.


L'incident s'ha produït poc després de les deu del matí, quan la treballadora ha entrat a la gàbia, en una zona "interior, acotada i amb triple porta", segons la portaveu del Zoo, María José Luis.

El goril·la, que es diu Malabo i pesa 200 quilos, estava a punt d'esmorzar i, segons la versió del zoo, s'ha sorprès per l'arribada de la cuidadora.

De seguida s'ha activat el protocol de seguretat i altres treballadors han aconseguit allunyar el goril·la amb fum dels extintors. Després de rescatar la companya, han anestesiat l'animal amb un dard.

Un equip del Samur Protecció Civil ha atès la dona, que tenia traumatismes craneoencefàlic i toràcic, amb fractures obertes a tots dos braços i diverses contusions, i l'han traslladat a l'hospital en estat greu.

La policia municipal investiga els fets, ja que es tracta d'un accident laboral.

Malabo és un goril·la de costa, criat al zoo de Madrid amb biberó. Segons la portaveu del zoo, és un animal "molt estimat" pels seus cuidadors.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut